Neamţ: Călătorii, lăsaţi fără aer în microbuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe microbuze nu sunt însă dotate cu dispozitive de răcorire. Protecţia Consumatorilor nu poate lua măsuri dacă pietrenii nu fac reclamaţii.

Pietrenii care circulă în aceste zile cu mijloacele de transport în comun au parte de un tratament „special“. Aerul imposibil de respirat, căldura excesivă şi aglomeraţia creată de cei care fug de soare, bătrâni care încearcă din răsputeri să se răcorească cu evantaie improvizate creează o imagine dezolantă a ceea ce se vrea a fi transport de călători.

Multe dintre microbuzele care tranzitează oraşul nu au nici măcar ferestre care să se poată deschide, iar aerul condiţionat e un accesoriu de lux.

„Să se facă controale!“

Singura sursă de aer curat rămâne astfel geamul şoferului. „Nu pot să cred ce se întâmplă, nu ştiu de ce nu se fac controale în această perioadă de caniculă, să vadă toată lumea pe ce plătim bilet. Nici nu ar trebui lăsaţi să transporte oameni în maşinile astea“, a spus Teodora Roşescu, o pietreancă indignată de condiţiile din microbuz.

Reprezentanţii firmelor de transport în comun sau şoferii independenţi nu vor să comenteze oficial situaţia. „Dacă dau drumul la aer consumă mai multă motorină maşina“, a replicat nervos un şofer de pe traseul 1 Mai-Bloc 40, unul dintre cele mai lungi din oraş. Călătorii care îndrăznesc să ceară explicaţii în legătură cu instalaţia de aer condiţionat nu primesc decât răspunsuri agresive din partea şoferilor.

„Unul a zis odată că pot să mă dau jos dacă nu-mi convine. Sunt în trafic, nu la ştrand, să mă răcoresc“, a explicat Veronica Nacu, care merge zilnic cu microbuzul prin oraş.

Traficul, mai aglomerat  ca oricând

Protecţia Consumatorului este cea mai îndreptăţită instituţie care poate lua măsuri în această situaţie. Controalele se fac însă numai atunci când există reclamaţii scrise. În ultimele zile, traficul de pe străzile oraşului a devenit un chin din cauza temperaturilor ridicate.

„Cred că trei ore le-am pierdut numai aşteptând. E groaznic de cald şi e foarte aglomerat. Se merge bară la bară şi mai sunt şi şoferi care fac tot felul de cascadorii. Îţi trebuie nervi de fier ca să scapi cu bine sau ieşi pe jos, dar te omoară căldura“, crede şoferul Doru Mancaş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite