Neamţ: „Bun-platnicii să dea în judecată Apa Serv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este soluţia oferită de avocaţi pietrenilor care sunt cu plăţile la zi, dar nu au apă în casă după ce au fost închise robinetele la asociaţiile cu datorii.

Peste 3.000  de familii au fost debranşate după ce, pe 10 mai, Apa Serv a sistat furnizarea apei potabile către asociaţiile cu datorii. Cei mai revoltaţi sunt pietrenii fără restanţe, care suferă la un loc cu rău-platnicii. „Deşi eu nu am restanţe la întreţinere, zilnic mă duc până la pompa din cimitir ca să umplu sticlele cu apă. Am făcut sesizări la Apa Serv, la CJ, la OPC şi chiar la Preşedinţia României pentru că mi se pare inuman ce se întâmplă“, a declarat Oana Cojocaru. Femeia a mai spus că Apa Serv deţine monopol în oraş, motiv pentru care îşi permite să închidă apa şi la cei care au plăţile la zi.

Incapabili de soluţii
Reprezentanţii Apa Serv n-au găsit soluţii ca bun-platnicii să nu sufere alături de vecinii care nu-şi plătesc facturile. Ei au spus că datornicii nu pot fi debranşaţi individual şi că o soluţie care să afecteze mai puţini beneficiari ar fi înfiinţarea unor asociaţii de proprietari la nivel de bloc ori de scară. Nici măcar consilierii judeţeni nu sunt de acord cu decizia celor de la Apa Serv, deşi CJ este acţionarul majoritar al companiei de apă. „Eu propun ca dintre membrii AGA să se înfiinţeze o comisie care să verifice activitatea companiei de apă şi relaţiile acesteia cu consumatorii“,  a spus consilierul Constantin Iacoban.

Avocatul Ioan Chelaru consideră că sistarea apei şi la bun-platnici este abuzivă. „Bănuiesc că este vorba de un contract de prestări servicii între compania de apă şi beneficiari şi că nu se respectă anumite clauze din contract. Ştiu că mai sunt astfel de litigii în ţară. Nu văd de ce pietrenii fără datorii nu ar avea câştig de cauză“, a spus Ioan Chelaru. Apa Serv o are de recuperat  aproape 2 milioane de lei de la populaţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite