Neamț: Bolnavii nu au nicio șansă la medicamente gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși la începutul acestei săptămâni reprezentanții Casei Județene de Sănătate anunțau posibilitatea primirii unor fonduri suplimentare pentru decontul medicamentelor compensate, până acum visteria instituției nu a înregistrat niciun virament. Cele mai pesimiste scenarii susțin că până la începutul lunii iulie bolnavii din județ nu vor primi niciun medicament gratuit.

Botoşani: Poliţia concediilor medicale funcţioneaza doar în acte

Ultima vizită a conducerii CJAS Neamț la București nu a avut rezultatele scontate.

Deocamdată nu am primit nici măcar o promisiune fermă. La întâlnirea cu Ministerul Finanțelor de la București am înțeles că se pregătește eliberarea unei ordonanțe de urgență pentru alocarea unor sume suplimentare, însă din păcate nu știm termenul exact ", a declarat Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.

De mai bine de două săptămâni în farmaciile din județ oamenii se văd nevoiți să plece cu rețetele neonorate sau mai rău, să facă împrumuturi pentru a-și achiziționa medicamentele necesare pentru tratamentele bolilor cronice.

Am deja vreo patru milioane datorii pentru medicamentele pe care le-am cumpărat pentru că sufăr de diabet cronic și nu pot sta fără tratament. Nu știu unde o să ajungem în ritmul ăsta, cineva a pus gând rău bolnavilor", spune Mihaela Jipa.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite