Neamț: Bolidul care a spulberat bona și copilul pe zebra din Copou, depistat de polițiștii din Târgu Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iustin Iulian Scutaru a furat trei maşini
Iustin Iulian Scutaru a furat trei maşini

Minorul teribilist a încercat să-i  păcălească pe agenții care l-au oprit pe o stradă din centrul orașului.

Iustin Iulian Scutaru, adolescentul de 17 ani din Fălticeni cercetat pentru comiterea accidentului pe traversarea din Copou era un adevărat cleptoman auto. Vineri, 15 octombrie, la ora 15.50 el a fost urmărit în trafic şi oprit pe o stradă centrală din Târgu Neamţ. Minorul era la volanul unei maşini marca Peugeot, dată în consemn pentru că fusese furată cu două zile înainte.

„Tânărul a încercat să-l păcălească pe poliţistul care l-a legitimat şi i-a dat un nume fictiv", spune Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. În urma verificărilor, s-a stabilit identitatea reală şi faptul că Iulian Scutaru, de loc din Fălticeni, nu are permis de conducere, fiind minor.

Ancheta aflată în derulare pare să ducă la concluzia că accidentul petrecut în Iaşi joi, 14 octombrie, când o femeie şi un copil au fost spulberaţi pe zebră de o maşină Peugeot, a fost comis tot de Iulian Scutaru.  

Suspectat că a furt două maşini în 48 de ore

Isprăvile de şoferie ale lui Iulian Scutaru au debutat luni, 11 octombrie când acesta venise până la Roman, arâtându-se interesat să-i cumpere  maşina marca Ford Escort lui Marian Agachi, de 29 de ani, din localitate. Ca să probeze autoturismul, cei doi au mers cu maşina până în comuna Cordun, din apropierea oraşului.

„Aici, minorul i-a solicitat proprietarului să coboare din autoturism, pentru a verifica o presupusă defecţiune. În momentul în care proprietarul maşinii a coborât, minorul a demarat şi a plecat pe DN 2 către municipiul Iaşi", mai spune reprezentantul IPJ Neamţ. După ce a anunţat furtul prin 112, Marian Agachi şi-a recuperat maşina găsită de poliţişti avariată, pe o stradă din Fălticeni.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite