Neamţ: Bobocii de liceu toacă alocaţia pentru bal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii petrecerilor pun la punct evenimentul în cele mai mici detalii
Organizatorii petrecerilor pun la punct evenimentul în cele mai mici detalii

Adolescenţii pietreni de clasa a IX-a îşi sacrifică şi ultimele rezerve financiare pentru întâlnirea oficială cu noii colegi. Elevii din anii terminali au cea mai grea sarcină, fiind responsabili pentru reuşita petrecerii bobocilor.

Proaspeţii elevi de liceu au intrat deja în febra pregătirilor pentru balul bobocilor. După procurarea banilor pentru invitaţii, începe alergătura pentru găsirea unei ţinute adecvate. „Am economisit două alocaţii tocmai pentru bal. O parte din bani i-am rezervat pentru invitaţie, iar cu restul trebuie să mă descurc să-mi cumpăr haine şi o pereche de pantofi“, spune Cosmin Dascălu, elev la unul din liceele pietrene.

Adrian, Ionuţ şi Denisa, elevi în clasa a XII-a D la Colegiul Naţional de Informatică fac parte din grupul care are sarcina de a organiza balul. Ei trebuie să găsească restaurant, artişti dispuşi să concerteze, plus sponsori pentru premii. „Ţinând cont de toate amănuntele, eforturile noastre au fost destul de mari“, spune Adrian Mihai, unul din liceenii care se ocupă de eveniment.


Spre deosebire de anul trecut, organizatorii au ridicat preţul invitaţiilor cu 10 sau chiar 15 lei. „Noi ne-am gândit să vindem biletele de intrare la preţul de 25 de lei, ţinând cont de locul în care urmează să se desfăşoare balul. Cei mai mulţi dintre colegii care au cumpărat invitaţiile n-au părut să fie deranjaţi de preţ“, explică Adrian. Cea mai bună dovadă că interesul nu ţine cont de preţ este faptul că, în doar câteva zile, toate cele 600 de invitaţii disponibile pentru eveniment au fost vândute.


Pentru prevenirea falsificării acestora, organizatorii le-au personalizat cu ştampila unităţii şi semnătura directoarei.


Criza afectează sponsorii


Până a pune la punct toate detaliile, organizatorii trebuie să găsescă banii necesari închirierii locaţiei.


Cum aproape toate liceele îşi ţin petrecerea la clubul unui hotel central din oraş, pretenţiile sunt pe măsură, iar copiii au apelat la firmele dispuse să sponsorizeze. „Anul acesta, unii ne-au oferit chiar şi bonuri valorice ca să putem cumpăra produsele pentru premii“, explică Denisa.


Pentru marea sărbătoare de la Informatică, organizatorii au pregătit tradiţionalul concurs de Miss şi Mister Boboc, la care se adaugă dansurile de societate şi concursul de karaoke. „Este un eveniment deosebit pentru noi, dar am apelat şi la serviciul profesionist al unei firmede pază“, spune Elena Roşu, diriginta clasei a XII-a D de la Colegiul Naţional de Informatică.

___________

Programarea balurilor bobocilor
15 octombrie-Colegiul Naţional de Informatică;
22 octombrie-Grup Şcolar Economic-Administrativ;
29 octombrie-Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite