Neamț: Baza de agrement de la Gârcina intră în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza de agrement din Poiana Mătieş, în apropierea lacului Cuiejdel, începe să prindă contur. Asocierea dintre Consiliul Judeţean Neamţ şi comuna Gârcina pentru realizarea proiectului a fost parafată în luna mai 2010.

„Pentru zona centrală a judeţului, arealul turistic aferent comunei Gârcina prezintă o importanţă deosebită. Scopul în sine al Consiliului Judeţean este punerea în valoare a locurilor binecuvântate de Dumnezeu în Neamţ", declara la acea dată Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Judeţean a făcut studiul de fezabilitate, acesta urmând să fie supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa din 10 februarie.

Amenajări numai din materiale naturale

Proiectul presupune amenajarea de terenuri de baschet şi handbal, a unor spaţii de campare şi a unei săli de restaurant, unde să fie şi câteva locuri de cazare, toate realizate din materiale naturale. „Dacă totul merge bine, noi sperăm să finalizăm lucrările până în iunie 2012, deşi ne-am dori ca acest lucru să fie posibil chiar până la finalul acestui an. Vom folosi numai materiale naturale, precum lemn sau piatră, pentru a nu afecta mediul", a precizat Aurora Lazăr Bălan, primarul comunei Gârcina.

Valoarea proiectului a fost estimată la 7.709.075 de lei. Contribuţia Consiliului Judeţean este de aproape 6,4 milioane de lei, iar a consiliului local Gârcina este de 1.369.491 de lei, prin asigurarea materialelor de construcţie locale. „Am fost vara trecută la Cuiejdel şi chiar este o zonă care merită să fie dezvoltată pentru turism, mai ales că la noi degeaba avem peisaje minunate dacă nu avem amenajări. Mă bucur că vor folosi numai materiale naturale şi sper să arate bine la final", a spus Cornel Rusu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite