Neamţ: Baza Hipică, scoasă la mezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul proprietar va trebui să respecte destinaţia Bazei Hipice
Noul proprietar va trebui să respecte destinaţia Bazei Hipice

Primăria are cele mai mari şanse de a deveni proprietarul unic al Bazei Ecvestre „Virgil Bărbuceanu“.

Sibianul Daniel Maricuţa vrea să vândă bunurile pe care le are în complexul de la Piatra Neamţ, pentru a amenaja apoi o altă bază hipică la Şelimbăr. Prin societatea Alcoradu, primarul din Şelimbăr (fost preşedinte al Federaţiei Ecvestre Române) deţine boxele cailor, sediul administrativ, tribunele şi construcţiile din complexul sportiv.

„Domnul Maricuţa şi-a construit la Şelimbăr o proprietate ca în filmul «Dallas». Are la dispoziţie vreo 30 de hectare unde vrea să amenajeze o bază hipică modernă. A comandat deja structura pentru un manej acoperit care va fi montat în primăvară“, a declarat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru.

Primăria are prima şansă

O primă ofertă va fi trimisă pe adresa Primăriei, respectiv către Perla Invest, societatea care administrează activităţile turistice din oraş.
„E normal să ne adresăm în primul rând Primăriei deoarece este proprietarul terenului. Conform evaluării de anul trecut, activele ar valora 960.000 de euro, dar se mai poate discuta“, a adăugat Costache Lupu, mandatat să înceapă negocierile cu eventualii cumpărători.

Conducerea societăţii Perla Invest a fost prudentă în declaraţii. „Mi-aş dori o altă bază hipică, una care chiar să poată oferi servicii publice. De exemplu, am putea face trasee călare prin pădurea de pe muntele Cozla, adică turism de agrement. Decizia de cumpărare aparţine însă Primăriei, noi suntem doar administratori“, a explicat Andrei Dina, directorul Perla Invest.

Pentru că e posibil să mai dureze până când baza va avea un nou proprietar, şeful CS Ecvestru a obţinut de la Federaţia Română dreptul ca anul viitor baza să găzduiască şase competiţii. Este vorba despre întrecerile Cupei Federaţiei şi Cupei Municipiului în iunie, Cupa TCE 3 Brazi şi o etapă din Cupa Naţională la sărituri peste obstacole în iulie şi finalele Campionatelor Naţionale de Seniori şi Trofeul „Virgil Bărbuceanu“ în august.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite