Neamţ: Barul din parc revine pe masa consilierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali propun organizarea unui concurs de soluţii pentru ridicarea clădirii din Parcul Central. Consilierii trebuie să decidă dacă este oportună înfiinţarea construcţiei care să adăpostească o cafenea, un punct de informare turistică şi o toaletă publică.

Aleşii locali sunt chemaţi să se pronunţe în şedinţa de miercuri asupra unui proiect de hotărâre care a stârnit discuţii aprinse la finele anului trecut.

Într-o primă fază, o parte din consilieri, cât şi opinia publică, au protestat la intenţia primăriei de a se asocia pe o perioadă de 20 de ani cu o firmă din Bucureşti pentru construirea în Parcul Central a unei „unităţi de alimentaţie publică“.

Spiritele s-au aprins atât de mult, încât aproape 2.000 de persoane au semnat o petiţie online pentru blocarea proiectului. „În ziua în care am depus la primărie lista cu părerile oamenilor, erau 1.378 de semnatari, dar  comentariile au continuat“, spune Vali Pricope, iniţiatorul petiţiei care milita pentru împiedicarea constririi imobilului.

Scandal în forul local

La şedinţa din 10 decembrie, primarul Gheorghe Ştefan, iniţiatorul proiectului, şi-a asumat eroarea tehnică legată de suprafaţa pe care era prevăzută a fi construită cafeneaua, dar şi deficienţele de comunicare care au transformat proiectul într-un adevărat scandal local. „Ţin la acest proiect pentru că acolo vreau să fie un spaţiu destinat turiştilor, integrat perfect în proiectul de reabilitare a centrului istoric pe care Primăria îl derulază cu fonduri europene“, a argumentat edilul.

Acesta propune acum consilierilor să aprobe ridicarea în parc a unui corp de clădire care să includă o cafenea, un punct de informare turistică şi o toaletă publică.

Într-o primă etapă se prevede organizarea unui concurs de soluţii pentru desemnarea celor mai bune trei proiecte de execuţie-construcţie şi apoi organizarea unei licitaţii publice pentru concesionarea terenului în suprafaţă de 318 mp situat în Parcul Central. „O să cer acceptul Primăriei pentru a face o interpelare în şedinţă în care să-mi exprim opinia asupra acestui proiect. Consider că un punct de informare turistică nu trebuie ascuns în parc, ci amplasat la porţile de intrare în oraş. Cred că această construcţie este inoportună cât timp va «mânca» din spaţiul şi aşa redus al parcului“, mai spune Vali Pricope.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite