Neamț: Avertizare hidrologică: pericol de inundații în județ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Hidrologie prognozează creşterea debitelor şi nivelurilor cu depăşiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice ale râurilor Moldova şi Bistriţa.

Prin avertizarea hidrologică Cod Galben instituită marți, 22 iunie sunt prognozate în judeţul Neamţ fenomene care pot produce pagube materiale importante.

Neamț: Avertizare Cod Galben de ploi și descărcări electrice

Conform specialiștilor de la Institutul Naţional de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în intervalul: marți, 22 iunie ora 14.00 - joi, 24 iunie, ora 16.00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie, cu efect de inundaţii locale.

De asemenea, în acest interval de timp există riscul creşterilor de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice ale râurilor Moldova şi Bistriţa.

„Măsurile dispuse de prefectul Mihai Archip, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în momentul instituirii atenţionării meteorologice de Cod Galben rămân valabile şi pe perioada pentru care a fost instituită avertizarea hidrologică", se arată în comunicatul ISU Neamț.

Pentru gestionarea tuturor situaţiilor de urgenţă care s-ar putea produce pe teritoriul judeţului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava" Neamţ a luat măsuri de asigurare a personalului şi tehnicii necesare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite