Neamt: Au dispărut de sub nasul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei inculpaţi în cazul tentativei de omor asupra lui Puiu Mironescu fug de arest. Printre aceştia se află şi liderul unui clan interlop din Piatra Neamţ, Adrian Marin Botez, zis Ţâţă (33 de ani).

Oamenii legii nu reuşesc să-i bage după gratii pe trei din cei şapte învinuiţi care au pus umărul la tentativa de asasinare a lui Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu.  Acesta a fost atacat cu bâtele, pe 14 februarie, la ieşirea din Bacău spre Piatra Neamţ, şi a ajuns la spital cu multiple fracturi. Printre cei care se sustrag de la executarea mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile emis de Tribunalul Bacău pe 9 mai se află şi interlopul Adrian Marin Botez, zis Ţâţă, de 33 de ani.


Sunt daţi în urmărire


Nu-s de găsit nici Valentin Păvălucă şi Cătălin Crăciun. Şi pe numele acestora a fost emis mandat de arestare în lipsă, în dosarul „Bariera“ alături de Ţâţă. „Punerea în executare a mandatului de arestare preventivă revine Poliţiei. Până astăzi, nu au fost depuşi în arest trei dintre cei cercetaţi“, a precizat prim-procurorul Felix Bănilă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.


Poliţiştii din Neamţ îi caută pe cei trei, dar spun că nu dau de urma lor. „Încă de vineri a început activitatea de căutare a celor trei persoane pe numele cărora există mandat de arestare preventivă. Aceştia nu au fost găsiţi şi au fost daţi în urmărire la nivel naţional“, a precizat Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţie Neamţ.


„Nu ştiu nimic de clientul meu“


Caliopia Nica, avocata lui Botez, susţine că acesta nu se ascunde de poliţişti. „Nu ştiu nimic despre clientul meu, dar cred că nu se sustrage de la executarea mandatului de arestare. E posibil să vină cu vreun act medical cu care să justifice absenţa lui, aşa cum a mai avut la data emiterii mandatului“, a declarat Caliopia Nica. În acelaşi dosar sunt vizaţi şi Laurenţiu Păvălucă, cel care conducea maşina care s-a izbit în autoturismul condus de Puiu Mironescu, dar şi Constantin Manea, Bogdan Rusu şi Vlăduţ Romeo Zîmbrean. Cei patru au fost arestaţi preventiv săptămâna trecută. Procurorii i-au acuzat pe cei şapte de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate în urma atacului de tip mafiot de pe 14 februarie.

Cine este interlopul Ţâţă
Apropiaţii lui Adrian Marin Botez susţin că averea lui provine din afaceri în construcţii. Cu toate acestea, firma la care este asociat, AS Finis Construct SRL, este în insolvenţă, după ce a acumulat datorii. Potrivit unei surse, Ţâţă se ocupă de valorificarea ceasurilor de aur şi a bijuteriilor scumpe provenite din jafuri comise în Uniunea Europeană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite