Neamţ: Asfaltul lui Căşuneanu a ieşit din iarnă crăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele vor fi remediate pe cheltuiala constructorului doar când condiţiile meteorologice vor permite să fie turnat stratul de asfalt de uzură.

Drumul Naţional 15 de la ieşirea din Piatra Neamţ spre Bicaz le dă de furcă şoferilor, care riscă să-şi strice maşinile în gropile apărute după trecerea sezonului rece. Cele mai multe, mai dese şi mai mari cratere sunt dincolo de graniţa dintre oraş şi comuna Alexandru cel Bun.

Însă nici asfaltul turnat în toamnă de firma lui Costel Căşuneanu pe 1,8 km din strada Petru Movilă nu a trecut cu bine peste iarna aceasta. Multe gropi au apărut şi pe această stradă aflată în curs de modernizare, chiar şi în mijlocul intersecţiei cu şoseaua de centură. Cele mai periculoase pentru şoferi sunt însă gurile de canal care sunt fie mult prea sus faţă de nivelul carosabilului, fie prea jos.

Constructorul suportă cheltuielile de refacere

„Dacă ai «norocul» să intri cu roata într-o gură de canal ieşită cu vreo zece centimetri deasupra asfaltului, ai toate şansele să-ţi deformezi janta sau să-ţi foarfeci cauciucul“, a declarat Cătălin Lemnaru, economist. Viceprimarul Dragoş Chitic a dat asigurări că problemele de pe strada Petru Movilă vor fi remediate.

„Asfaltul este turnat până la limita de proprietate a municipiului. După aceasta, gropile  nu mai ţin de Piatra Neamţ. Problemele care au apărut pe strada Petru Movilă sunt în stratul de legătură şi vor fi remediate când va fi turnat ultimul strat, cel de uzură. Gurile de canal vor fi aduse la nivel tot atunci, pe cheltuiala constructorului. Lucrările vor începe imediat ce vor permite condiţiile meteorologice“, a declarat Dragoş Chitic.

Lucrări tărăgănate

Modernizarea celor 1,8 kilometri de drum se face cu  fonduri europene în valoare de aproape 17 milioane de lei. Primăria Piatra Neamţ contribuie la această investiţie cu 286.136,88 lei. Câştigătoarea licitaţiei de execuţie a fost desemnată Pa & Co International SRL Oituz, firma lui Costel Căşuneanu, supranumit „regele asfaltului“.

Lucrările au fost începute la 1 iunie 2010. Conform panoului indicator montat la marginea drumului, termenul de execuţie a fost, iniţial, până la 30 septembrie 2010, dar condiţiile meteorologice şi alte cauze au întârziat lucrările.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite