Neamţ: Arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţeanul Ionel Silviu Ciupercă a fost prins când primea 6.000 de euro pentru a mitui un judecător şi un procuror. El a promis să intervină pentru o decizie favorabilă în procesul patronilor clubului „Aristocrat“ din Focşani, acuzaţi de trafic de persoane şi de minori.

Ionel Silviu Ciupercă (42 de ani) din comuna Bârgăoani este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant, pe 29 decembrie, când primea 6.000 de euro. Banii reprezentau o primă tranşă din suma pe care nemţeanul le-a cerut-o patronilor clubului „Aristocrat“ din Focşani.


„În perioada 2-29 decembrie 2010, Ciupercă Silviu Ionel a pretins de la doi denunţători 15.000 de euro ca să intervină la un judecător din cadrul Tribunalului Neamţ şi la un procuror care reprezenta Ministerul Public pentru a-i determina să facă demersurile necesare punerii în libertate a unuia dintre denunţători şi să aplice o pedeapsă mai blândă ambilor“, se arată în comunicatul DNA.


Ciupercă are antecedente


Dosarul în care Ciupercă se angaja să intervină are ca obiect judecata patronilor clubului „Aristocrat“ din Focşani, Stelian şi Maria Mirabela Mocanu, cercetaţi pentru infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori. În martie anul trecut, soţii Mocanu au fost reţinuţi după ce şase tinere din Neamţ, Suceava şi Botoşani au depus plângere împotriva lor pentru că erau obligate să se prostitueze în clubul lor. „Cei doi soţi au obligat să se prostitueze mai multe fete timp de aproape doi ani. Dacă acestea nu acceptau, primeau corecţie, adică erau bătute“, spune procurorul Cezar Talpău, şeful DIICOT Piatra Neamţ.


Silviu Ciupercă nu este la primul conflict cu legea. În februarie 2004, procurorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Neamţ l-au reţinut în timp ce se îndrepta spre Iaşi, cu scopul de a părăsi ţara. În maşină se mai afla pietreanul Costel Marius Timofte, iar într-un taxi îi însoţeau patru cetăţeni din Basarabia, cărora cei doi le întocmiseră acte false pentru a ajunge în Italia.


Anchetatorii au descoperit în cele doua maşini mai multe ştampile cu vize de intrare în diferite puncte vamale din ţară şi străinătate, cerneluri speciale, folosite la imprimarea unor documente oficiale, paşapoarte, cărţi de identitate, permise de conducere, asigurări şi documente auto, toate falsificate.


Ionel Ciupercă a fost arestat pentru fals material în înscrisuri oficiale şi încălcarea prevederilor legii privind frontiera de stat a României.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite