Neamţ: Apa a intrat din nou în gospodăriile muntenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi debitele Bistriţei sunt în staţionare, apa s-a infiltrat în opt gospodării din zona Topoliceni şi pe platforma Antreprizei de Construcţii Hidrotehnice (ACH) Poiana Teiului.

Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, nivelurile şi debitele sunt în staţionare. Pe o lungime de 8 kilometri, în sectorul cuprins între 0,5 km în aval de viaduct Poiana Largului (comuna Poiana Teiului) şi aproximativ 0,5 km de podul Ruseni, râul prezintă aglomerări de gheţuri  cu grosimi cuprinse  între 0,2 şi 4 metri.

Tronsonul este parţial lăsat pe mijloc, prezintă rupturi şi ochiuri pe aproximativ 10% din lungime. În amonte de acest sector, râul prezintă canal dezgheţat cu lăţime de la 8 metri la curs liber.

În aval de canalul de  fugă al Pârâului Pântei sunt prezente aglomerări de gheţuri pe o lungime de 20 de metri,  cu grosimi de la 0,2 la 0,5 metri.

Sunt infiltraţii în beciurile a opt gospodării, cinci beciuri în zona Topoliceni (pe malul drept), trei beciuri în zona Capul Poienii (pe malul stâng) şi pe platforma tehnologică ACH Poiana Teiului, în zona staţiei de sortare.

Evoluţia fenomenului de zăpor pe Bistriţa este monitorizată în permanenţă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite