Neamţ: Alimente şi îmbrăcăminte pentru sinistraţii de la inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii care s-au luptat cu apele în ultimele două luni au primit sprijin din toate colţurile ţării.

Printre donaţiile care au ajuns în judeţul Neamţ până acum se numără 7.500 de litri de apă, peste 8.200 de sticle de ulei, aproape 5.500 de kilograme de orez şi alte 15.521 de kilograme de făină albă. Totodată, sinistraţii nemţeni au primit de la instituţiile publice din ţară şi de la diferite companii private şi 6.000 de kilograme de haine, marea majoritate fiind pentru pentru copii.

„Generozitatea umană e mare chiar şi pe vreme de criză. Au sosit ajutoare de peste tot.  Firme, instituţii, cetăţeni, din judeţ şi din afară, sunt solidari cu noi. Astfel de evenimente rup orice barieră şi ne unesc cu siguranţă. Colegi prefecţi din alte judeţe m-au contactat şi ne-au oferit sprijinul. Lor, şi tuturor celorlaţi, o să le mulţumesc ori de câte ori o să am ocazia", a declarat Mihai Archip, prefectul judeţului Neamţ.

Ajutoarele au fost distribuite locuitorilor din localităţile Tămăşeni, Doljeşti, Ion Creangă, Gâdinţi, Roznov, Bicaz Chei, Dămuc, Petricani şi Bicaz Ardelean.

Totodată, pe lângă ajutoare, Prefectura Neamţ a primit şi oferte de tabere pentru copiii familiilor afectate. Astfel, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, au plecat deja 50 de copii din comuna Tămăşeni, pentru perioada 2 - 10 august, în tabăra organizată la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni. Urmează ca, în perioada 16 - 23 august , să plece o altă serie de 25 de copii, tot din comuna Tămăşeni, în staţiunea Mamaia.

Consiliul Judeţean Neamţ a oferit o tabără în staţiunea Neguleşti pentru 80 de copii ai familiilor afectate de inundaţii, iar Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a sponsorizat pentru 200 de copii din zona sinistrată a judeţului Neamţ, tabere în staţiunea Neptun - Comorova, în perioada 22 iulie - 10 septembrie.

„Pe de altă parte şi ofertele de tabere sunt binevenite şi au fost destul de multe. Copiii au nevoie să  plece pentru un timp în alte locuri unde o să le fie bine şi o să vadă altceva decât dezastre. Le mulţumesc organizatorilor şi tuturor celor care s-au implicat, pentru sprijinul oferit", a adăugat prefectul Mihai Archip.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite