Neamț: Alcool şi bani oferiţi drept mită în postul de poliţie (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul unui transport ilegal de alcool a fost prins în flagrant în timp ce voia să-l mituiască pe şeful postului de poliţie Tupilaţi.

În urma acţiunii desfăşurate de ofiţerii D.G.A. cu sprijinul D.G.I.P.I, romaşcanul Toader Cătălin a fost reţinut în timp ce îi oferea agentului Toma Vleoangă peste 4.200 de lei.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Avocatul Catană a fost prins în flagrant, cu mita cerută în numele judecătorului

Pe 11  martie, Toader Cătălin fusese oprit în trafic, iar în interiorul maşinii pe care o conducea au fost descoperiţi 550 litri de alcool fără documente de provenienţă.

„Pentru a nu fi demarate cercetări penale împotriva sa, conducătorul auto i-a promis unuia dintre agenţii de poliţie suma de 3.680 lei, precum şi întreaga cantitate de alcool, însă poliţistul a refuzat să se lase mituit", spune inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

A dublat oferta în 24 de ore

A doua zi după ce a fost prins, şoferul a revenit şi a plusat, oferindu-i poliţistului dublul sumei promise iniţial pentru ca acesta să distrugă documentele întocmite în dosarul penal. Poliţistul l-a denunţat pe şoferul transportului, astfel că Toader Cătălin a fost prins în flagrant chiar în sediul Postului comunal unde a pus pe masă 4.230 lei pentru distrugerea dosarului întocmit pe numele său.

„Cu ocazia realizării flagrantului, suma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Toader Cătălin a fost reţinut sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită pentru 24 de ore, dar instanţa a respins ieri cererea Parchetului de arestare preventivă. Magistraţii au considerat că şoferul nu prezintă pericol social şi că pedeapsa pentru fapta de care este acuzat nu este foarte mare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite