Neamţ: Albia Cuiejdiului înghite 80 de parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de amenajare a malurilor pârâului afectează locurile închiriate de conducătorii auto pe Bulevardul Dacia. Şoferii în cauză îşi vor primi banii înapoi daţi pe chirie, dar vor trebui să caute un alt loc în care să-şi lase autoturismul.

Cei 80 de pietreni care aveau locuri pentru maşină pe malul pârâului vor avea bătăi de cap cu un alt spaţiu de parcare până în luna iunie a anului viitor.

„Lucrările de amenajare au fost demarate deja şi acum încercăm să găsim soluţii pentru a-i împăca pe toţi, însă este destul de greu, mai ales că în zona respectivă nu sunt spaţii pentru a amenaja alte locuri de parcare“, a spus Laurenţiu Dulamă, directorul societăţii Parking.

În cazul contractelor de închiriere deja expirate, nu vor fi întocmite altele noi în această perioadă, iar cei care au actele valabile vor primi banii înapoi sau vor aştepta finalizarea lucrărilor şi nu vor mai plăti noul loc de parcare pentru lunile rămase din vechiul contract.

Chirie de 11,08 lei pe lună

Pentru o lună, chiria este de 11,08 lei, iar suma restituită fiecărui locatar se va calcula prin înmulţirea cu numărul de luni rămase până la finalizarea contractului.

„Eu stau mai spre capătul bulevardului. Dacă mi se va cere să-mi mut maşina, o fac pentru că nu am altă soluţie, dar nu ştiu unde. Ziua sunt la serviciu, iar seara cred că o voi duce în parcarea de la supermarket, dacă ne vor permite cei de acolo“, a spus inginerul Vasile Cozma. Pietrenii care au închiriat parcări pe strada Orhei ar putea scăpa, momentan, de chinul găsirii unui alt loc, conducerea societăţii Parking încercând să ajugă la un consens cu responsabilul de lucrări.

151 de noi locuri de parcare în zona Cuiejdi

„Zilele acestea se întruneşte comisia rutieră şi sperăm ca pe Orhei să putem păstra parcările pentru că sunt trei benzi de circulaţie. Încercăm acum să amenajăm aproximativ 30 de locuri în zona Planta Vorel pentru proprietarii care nu au unde să-şi lase autoturismele“, a spus directorul de la Parking. Valoarea lucrărilor de peste Cuiejdi este 42 de milioane de lei, din care 34,7 de milioane de lei sunt fonduri europene. 

Proiectul prevede amenajarea a două platforme peste pârâul Cuiejdi, fiecare având câte 100 de metri lungime, a unui sens giratoriu şi a 151 de locuri de parcare. Edilii speră ca lucrările să fie finalizate în luna iunie 2012.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite