Neamţ: Afacerea Bisericii: trusă pentru morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Constantin Gherasim a explicat ce conţine o trusă specială pentru înmormântare
Preotul Constantin Gherasim a explicat ce conţine o trusă specială pentru înmormântare

Acesta este preţul pachetului de produse necesare ritualului de înmormântare scos la vânzare de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Cutia de înmormântare este ultima găselniţă în materie de vânzări scoasă pe piaţă prin magazinele specializate şi lăcaşurile de cult din eparhia Romanului şi Bacăului. Pachetul conţine o icoană a Maicii Domnului, o cruce de mână, un toiag de ceară, tămâie parfumată şi cărbune, căţuie pentru tămâiere şi un „Îndrumător privind înmormântarea şi pomenirile pentru cei adormiţi“. Conform clericilor, este un ghid practic care să-i orienteze pe creştinii de rit ortodox în ritualurile de la înmormântare.

„Atunci când se întâmplă să fie lovit de pierderea unei persoane apropiate, omul e panicat, nu ştie ce şi de unde să cumpere sau care e ritualul ce trebuie respectat. Sunt lucruri chiar necesare pentru credincioşi“, spune preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

În cele aproape 400 de biserici şi 28 de schituri şi mănăstiri din eparhie au fost puse în vânzare de la începutul acestei luni circa 1.000 de truse pentru înmormântare la un preţ de 25 de lei. „Produsele din acest pachet sunt binecuvântate şi oferim garanţia că sunt sfinţite. Nu ştim câte s-au vândut. Abia am lansat acest produs“, adaugă preotul.

Iniţiativa nu este singulară în ţară, dar purtătorul de cuvânt se mândreşte că Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului are deja un brand cu acest trusou special. Reprezentanţii Arhiepiscopiei subordonate Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei sunt conştienţi că această iniţiativă va fi privită ca o afacere în numele Domnului.

Banii merg la bătrâni
„Lumea este liberă să judece, dar foarte mulţi bani pe care îi obţinem se duc pe partea social-filantropică pe care o desfăşurăm în eparhia Romanului şi Bacăului. Asigurăm masa şi medicaţia zilnică pentru 50 de bătrâni la centrul de la Hârja, de lângă Bacău“, mai precizează preotul Constantin Gherasim.

El enumeră în acest sens şi cele opt aşezăminte de tipul after-school deţinute de Arhiepiscopie în Bacău, Moineşti şi Roman, unde li se oferă masa de prânz câtorva zeci de copii din familii nevoiaşe.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite