Neamţ: Actorii mută recuzita la Liceul „Petru Rareş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii vor juca doar piesele cu decor minimal. Primele reprezentaţii la liceu vor avea loc după Paşte.

Soluţia găsită de conducerea Teatrului Tineretului a rămas definitivă după ce planurile de mutare temporară au mai avut în vedere sala de festivităţi a Consiliului Judeţean sau Cinema Panoramic. „Acum perfectăm protocolul şi urmează să ne mutăm cu decorurile, să reamenajăm spaţiul, sonorizarea, să punem cortina. Tot ceea ce ducem acolo va rămâne în dotarea liceului şi va putea fi utilizat şi după ce vom reveni în clădirea renovată“, spune Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului. Primele spectacole ale actorilor vor avea loc după Sărbătorile de Paşte. Până atunci, vor trebui înlocuite şi scaunele considerate improprii spectatorilor aşteptaţi să vizioneze piesele de teatru.

Actorii vor juca şi în deplasare
„Investiţiile vor fi cu titlu gratuit, iar mecanismele de scenă, sonorizarea şi luminile vor rămâne definitiv în dotarea noastră. O să beneficieze de acestea şi trupa liceului, Teen Act“, spune profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului „Petru Rareş“. După reamenajare, capacitatea sălii de la liceu va fi de aproximativ 200 de locuri. Spre comparaţie, sala de spectacole de la Teatrul Tineretului numără 320 de locuri, dar după renovare capacitatea va fi redusă la 240 de locuri, prin redimensionarea scaunelor. Mutarea temporară a reprezentanţiilor teatrale va influenţa şi politica managerială pentru următorii doi ani.

Din cauza dimensiunilor reduse ale sălii care va găzdui spectacolele, actorii vor juca doar o parte dintre piesele aflate în repertoriu. „Până la vacanţă vom juca cele şapte sau opt spectacole de anvergură mică din totalul de 13 care fac parte din actuala stagiune. În plus, o să jucăm mult şi prin deplasare, în oraşele din zona Moldovei, ca să nu fie distanţe mari şi să revenim în aceeaşi seară acasă. Evităm astfel cheltuielile de cazare“, mai spune directorul de la Teatrul Tineretului. O colaborare a fost discutată cu conducerea teatrului din Botoşani pentru o microstagiune în care vor fi prezentate trei piese, iar actorii vor fi cazaţi la Centrul Cultural Ipoteşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite