Neamţ: Acţionar la Clubul Dinamo va reface Curtea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Turcu
Vasile Turcu

Firma lui Vasile Turcu a câştigat licitaţia pentru reabilitarea zonei istorice din Piatra Neamţ.

Romconstruct Holding Grup SA, firma controlată de sponsorul dinamovist,  Vasile Turcu, va cheltui 15,3 milioane de lei pentru reabilitarea zonei istorice. „Valoarea iniţială a contractului era estimată la 21,7 milioane de lei, iar oferta desemnată a fost cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar“, a spus Gabriel Muraru, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Proiectul de refacere a zonei istorice Curtea Domnească va fi realizat cu fonduri europene. „În proporţie de 98%, banii sunt asiguraţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar contribuţia din bugetul local este de 2%“, a precizat  Gheorghe Harja, director în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Lucrările care vor fi efectuate presupun reabilitarea, dotarea şi punerea în valoare a sitului istoric şi a clădirilor de patrimoniu: muzeele de Etnografie, de Artă, sediul Teatrului Tineretului, Turnul Clopotniţă, ruinele beciului şi ale zidului de incintă ale Curţii Domneşti.

Pasaj subteran auto
„Cele două muzee şi turnul lui Ştefan cel Mare au grave probleme la structura de rezistenţă. Tocmai de aceea, 70% din fonduri se vor consuma pe lucrările de consolidare. Banii europeni oferă o şansă poate unică de a renova aceste edificii“, a mai spus Gheorghe Harja.

Planurile pentru această zonă mai cuprind şi un proiect de amenajare a unui pietonal şi a unui pasaj subteran pentru circulaţia rutieră, care vor schimba cu totul faţa centrului civic al oraşului. Fondurile totale investite în zonă vor ajunge la 31,3 milioane de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite