Neamț: Accident cu opt victime în parcarea de la Hanu Ancuței (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineață, șoferul unui BMW cu numere de Bulgaria a ieșit de pe DN2 și a intrat într-o autoutilitară în care dormeau trei persoane.

ora 13.00

Toate cele opt victime ale accidentului de la Tupilaţi sunt din judeţul Suceava

Victimele accidentului grav petrecut în această dimineaţă pe DN2 (E85) la Tupilaţi provin din judeţul Suceava. În maşina BMW care a lovit autoutilitara staţionată în parcare se aflau cinci membri ai familiei Stănescu din comuna Cornu Luncii. Indiciile anchetatorilor arată că şoferul Tiberiu Stănescu (28 de ani) a adormit la volan, iar maşina în care se mai aflau alţi patru pasageri a izbit în plin autoutilitara din parcare în care dormeau Mihăiţă G. (conducătorul auto), Gavril Sfârnaciuc (38 de ani) şi fiul său Gabriel (11 ani), toţi din comuna suceveană Marginea. 

"În ciuda eforturilor medicilor şi paramedicilor de a-l resuscita, şoferul autoutilitarei a decedat. Ceilalţi şapte pasageri din cele două autovehicule implicate în accident au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman cu multiple traumatisme şi fracturi. Ulterior, Leonora Stănescu, pasager în maşina BMW a fost transportată la spitalul de neurochirurgie din Iaşi", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Pentru a asigura asistenţa medicală, la faţa locului au fost mobilizate importante forţe de intervenţie: echipajul de descarcerare, echipajul SMURD Roman, echipajul SMURD Piatra Neamţ, 4 ambulanţe de la Serviciul de ambulanţă Roman, încadrate cu medici şi asistenţi medicali şi echipaje de la IPJ Neamt.

Accidentul a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 5.40 pe Drumul Național 2, în imediata apropiere a restaurantului Hanu Ancuței de la Tupilați. Un autoturism BMW în care erau cinci pasageri a părăsit direcția de mers, a intrat pe contrasens și a lovit în plin o autoutilitară marca Mercedes în care dormeau trei persoane. În urma impactului, șoferul autoutilitarei a decedat, iar ceilalți șapte pasageri din cele două autovechicule implicate în evenimentul rutier au fost răniți.

„Din primele cercetări se pare că șoferul autoturismului BMW a adormit la volan și a pierdut controlul mașinii. Oboseala ar putea fi un motiv, dar cauza exactă a accidentului va fi stabilită în urma anchetei”, a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Dintre cele șapte victime ale accidentului transportate la Spitalul Municipal Roman, șoferul autoturismului BMW este grav rănit, pentru scoaterea sa din mașina avariată fiind nevoie de intervenția echipelor de descarcerare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite