Neamţ: A început numărătoarea inversă la pensiunile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administratorii pensiunilor din oraş pregătesc camerele pentru viitorii turişti
Administratorii pensiunilor din oraş pregătesc camerele pentru viitorii turişti

Patronii pregătesc oferta de sărbători în speranţa că vor salva sezonul turistic. Vilele situate în vecinătatea urbei sunt ocupate doar la o treime din capacitatea de cazare, mai puţin ca anul trecut.

Administratorii celor câteva zeci de pensiuni situate la ieşirea din oraş, spre Bicaz, îşi fac planurile pentru iarnă pe principiul „n-aduce anul, ce-aduce ceasul“. În speranţa că vor mai  reduce din pierderile înregistrate în 2010, patronii au lansat deja pe adresele electronice pachete cu ofertele de cazare.


„Noi am pregătit trei tipuri de oferte: sejur complet cu trei mese pe zi şi cina festivă la 900 de lei de persoană, ori variante în care se închiriază toată vila pentru 5 sau 8 nopţi, la preţul de 5.500 sau 9.500 de lei“, spune Paula Pricop, administratorul unei pensiuni.
Cei care deţin acest gen de unităţi spun că pun bază cel mai mult pe turiştii din Bucureşti sau din judeţele Moldovei, amatori ai obiectivelor de interes din Piatra Neamţ.


Pietrenii, dornici să vadă alte zone din ţară


„În funcţie şi de buget, o să merg cu un grup de prieteni la o pensiune mai îndepărtată de oraş, pentru că vreau să evadez într-un loc cât mai ferit de aglomeraţia de sărbători“, spune pietreanul Mircea Burlacu. Deşi au pregătit ofertele pentru Crăciun şi Revelion, patronii de pensiuni sunt conştienţi că anul acesta vor găsi mai greu clienţi din cauza problemelor financiare cu care se confruntă majoritatea românilor.


Aceleaşi preţuri ca în 2009


„La noi se practică un turism de tranzit şi ne orientăm spre grupuri compacte, cărora le oferim un sejur de patru nopţi, în regim demipensiune, plus masa festivă la un preţ de 100 de lei de persoană“,
spune Radu Florescu, administrator de pensiune.


Chiar dacă preţurile au rămas la nivelul anului trecut, interesul nu pare să fie la fel de mare ca în 2009. „Anul trecut, pe vremea asta, telefonul suna din cinci în cinci minute pentru rezervări“, spune Paula Pricop. Semnalele nu sunt tocmai îmbucurătoare,
însă proprietarii de pensiuni speră ca până la finele lunii noiembrie locurile să fie rezervate la capacitate maximă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite