Neamţ: 4,5 milioane de lei pentru un oraş verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În proiect este inclusă refacerea spaţiilor de joacă pentru copii şi amplasarea a 30 de foişoare cu bănci pentru repaus.

Municipalitatea a alocat în acest an 4,5 milioane de lei din bugetul public pentru schimbarea la faţă a oraşului, sumă ce va fi investită, în special, în reamenajarea oazelor de verdeaţă din urbe. „Vrem ca în acest an să refacem toate spaţiile verzi din oraş, dar să amenajăm şi noi locuri de relaxare pentru pietreni. Lucrările vor începe în luna martie, iar un prim obiectiv ar fi zona din jurul Pieţei Centrale, inclusiv pe partea cu podul de la Căprioara. Vrem să plantăm arbuşti şi să înfrumuseţăm spaţiul verde din jur“, a precizat Elena Boengiu, administrator împuternicit al Companiei Municipale de Investiţii (CMI) Urban.

„Să fie ca în Centru“
Prin cartiere se intenţionează refacerea spaţiilor de joacă pentru copii, dar şi amenajarea unor locuri de odihnă pentru pietreni. „Din buget propriu, vom amenaja 30 de locuri de odihnă în cartiere. Ne-am gândit să fie nişte foişoare din lemn, cu bănci pentru repaus şi ronduri de flori în jur. În urma calculelor făcute, acest proiect se încadrează în limita a 100.000 de euro“, a adăugat Elena Boengiu.

Chiar dacă locuiesc într-unul dintre cele mai „verzi“ oraşe din ţară, pietrenii spun că e loc de mai bine. „Eu m-am bucurat de când s-au scos gardurile de la grădinile de bloc şi nu mai avem zarzavaturi sub balcon. Cred că ar trebui puse mai multe coşuri de gunoi prin cartiere şi nu ar fi rău dacă s-ar putea face în spatele blocurilor bănci cu mese de şah, aşa cum am văzut prin Centru, şi dacă ar fi mai multe locuri de joacă pentru copii“, a spus secretara Liliana Pascu.

Pieţele, modernizate cu ajutorul pietrenilor
Pentru mall-ul public şi pieţele de cartier, conducerea societăţii Urban va apela la ideile pietrenilor prin lansarea unui sondaj de opinie în care fiecare să spună cum şi-ar dori să arate respectivele spaţii. Totodată, pentru reorganizarea mall-ului public, se va cere şi ajutorul studenţilor din domeniul economic, care şi-ar putea face studiul de caz pentru licenţă găsind soluţii pentru utilizarea spaţiilor din clădire.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite