Neamţ: 20 de kilometri de ornamente în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii care se aşteaptă să vadă decoraţiuni spectaculoase vor fi dezamăgiţi pentru că sunt aceleaşi din ultimii trei ani. Pentru a face economie la buget, edilii au decis să nu investească în podoabe pentru sărbătorile de iarnă.

Pentru ca pietrenii să aibă parte de un spectacol de lumină şi culoare de sărbători, muncitorii lucrează de zor la montarea ornamentelor stradale.

Ghirlandele, plasele luminoase şi instalaţiile cu beculeţe multicolore vor avea o lungime de peste 20 de kilometri.

Nu sunt bani pentru instalaţii noi

Pietrenii nu vor putea admira însă decoraţiuni noi, pentru că municipalitatea nu a prevăzut în buget astfel de cheltuieli.

„Pentru a face economie la bugetul local, noi vom plăti doar pentru înlocuirea beculeţelor arse şi pentru instalarea ornamentelor. Chiar dacă vom utiliza aceleaşi tipuri de ornamente, sperăm ca oamenii să se bucure de aspectul pe care îl va căpăta oraşul şi să treacă mai uşor peste vremurile grele pe care le resimţim cu toţii“, a declarat Ludmila Armaşu, inspector la Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

Atracţia principală va fi parcul central, unde arbuştii ornamentali vor străluci datorită ledurilor „curgătoare“, dar nici celelalte zone nu vor fi neglijate. În cartierele Precista, Dărmăneşti şi Mărăţei vor fi agăţate pe stâlpi figurine înfăţişând personaje biblice sau obiecte gonflabile  care-l reprezintă pe Moş Crăciun. „Începem de pe acum să ne simţim ca de sărbători. Pentru mine, luna decembrie este cea mai frumoasă perioadă a anului. Mi-aş dori să ţină cât mai mult, pentru că îmi dă o stare de bună dispoziţie“, spune inginerul Mircea Apostol.

Oraşul va fi luminat de pe 5 decembrie

În următoarele două săptămâni, oraşul va fi împodobit cu 128 de figurine amplasate pe stâlpi, 83 de figurine mici, 13 Moş Crăciuni gonflabili, 1.203 leduri multicolore, dar şi baghete cu lumini „curgătoare“, cu câte 28 de leduri.

Edilii nu au hotărât încă unde să amplaseze bradul de Crăciun, în centru sau la Turnul lui Ştefan. Anul trecut, în centru a fost un brad de 15 metri, iar în Dărmăneşti unul de 10 metri. Luminile pentru Sărbătorile de iarnă din Piatra Neamţ vor fi aprinse pe 5 decembrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite