Neamţ: Scaun cu rotile dăruit unui bătrân din Dulceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul fără picioare din Piatra Neamţ a făcut cadou unul din scaunele rulante primite de la cititorii „Adevărul“. Petru Poenaru s-a gândit la semenii lui care nu au bani să îşi cumpere acest dispozitiv pentru a se putea deplasa.

Petru Poenaru (35 de ani), bărbatul fără ambele picioare din Piatra Neamţ, nu şi-a păstrat doar pentru el cele trei fotolii rulante primite de la cititorii „Adevărul“. El a decis că unul îi este de ajuns şi a ales, la rândul său, să le dăruiască pe celelalte unor persoane care au mare nevoie de un astfel de scaun.

Dar din dar

„Eu nu mă plâng decât de lipsa picioarelor, dar sunt sănătos în rest. Am două mâini, stau bine cu vederea, cu auzul, pot să mă descurc singur. Există persoane mult mai bătute de soartă. De ce să ţin pentru mine toate cărucioarele dacă pot să fac un bine şi eu?!“, a spus Petrică.Primul fotoliu rulant dăruit de bărbat a ajuns în comuna Dulceşti, prin intermediul asistentei medicale comunitare Fănica Mihaela Stolnicu (36 de ani). „Circa 30-40 de oameni din comuna noastră au nevoie mare de un astfel de scaun. Avem persoane fără membre inferioare, cu pareze după accidente vasculare sau care au infirmităţi după accidente rutiere ori după accidente de muncă. Mulţi nu se pot deplasa, iar unii umblă cu foarte mare greutate, chinuindu-se să se sprijine cu câte un băţ pentru că nu au nici măcar o cârjă“, a spus asistenta medicală Stolnicu.

Deşi fără picioare, Petrică s-a remarcat în iernile din ultimii ani curăţând gheaţa de pe trotuarele din Piatra Neamţ, fără ca nimeni să îi ceară acest lucru.

Petru Poenaru, pietrean: De ce să ţin toate cărucioarele pentru mine când pot să fac un bine şi eu?

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite