Neamţ: Ziua comunei Farcaşa, penultima petrecere câmpenească anuală de pe Valea Muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii comunei Farcaşa şi numeroşi musafiri de pe Valea Muntelui au participat, duminică, la Ziua Comunei. Petrecerea a fost organizată în Lunca lui Pădure, o poiană pitorească, înconjurată de munţi împăduriţi, situată la peste cinci kilometri de drumul principal, care străbate întreaga zonă de-a lungul Văii Bistriţei.

Fumul grătarelor cu arome de mici, fleici, oaie la proţap a inundat atmosfera. Cei mari au avut, în plus, bere din belşug, iar cei mici ai fost îmbiaţi cu vată de zahăr, dulciuri şi, mai ales, jucării ieftine oferite de negustori ambulanţi. Nu au lipsit toboganele şi saltelele pneumatice, montate alături de un carusel cu umbreluţe.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Număr record de cununii civile în acest weekend

Încă legată de tradiţiile creşterii animalelor, Valea Muntelui începe sărbătorile câmpeneşti de peste an cu Armindenii, urcatul oilor la stână, în prima parte a lunii mai, în comuna Bicaz Chei. Următoare astfel de sărbătoare şi ultima din ciclul acesta va fi organizată la Bicazu Ardelean, la întoarcerea oilor de la stână, în ultima parte a lunii octombrie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite