Neamţ: Staţiunea Neguleşti poate asigura doar cazare, masă şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Neguleşti din comuna Piatra Şoimului poate face cazări, după ce au fost inaugurate camerele, bucătăria şi barul, sâmbătă, 19 iunie. Baza de tratament este în continuare nefuncţională, având nevoie de câteva milioane de euro pentru dotări.

Localitatea Neguleşti este situată la 25 de kilometri de municipiul Piatra Neamţ, lângă nişte izvoare cunoscute pentru efectul terapeutic ale apelor clorosodice, magnezice şi iodurate, care tratează o gamă largă de afecţiuni cronice. Aici a existat o lungă tradiţie a băilor cu ape tămăduitoare, practicate mai întâi în casele unor localnici.

Conform istoricilor, staţiunea balneo-climaterică Neguleşti a luat fiinţă în anul 1874, cu reluarea activităţii în anul 1935, când baza de tratament a fost reamenajată, astfel încât a funcţionat până în anul 1962. Atunci a fost demolată de autorităţile comuniste, care însă au întocmit, în 1978, un plan de valorificare a apelor de la Neguleşti. Studiile hidrogeologice au fost efectuate în perioada 1982-1983, iar pe baza acestora, în 1986 a început construirea bazei de tratament.

După Revoluţie şi până în anul 1992, aşa-zisa staţiune a funcţionat doar ca hotel, cu cazare şi restaurant, fără să aibă funcţională baza de tratament. Câteva lucrări au mai fost făcute în 1995 şi 1996, după care nu au mai fost alocate fonduri pentru finalizarea staţiunii, care a fost trecută în conservare.

După 14 ani de conservare, Consiliul Judeţean Neamţ, care o are în proprietate, a dat drumul la cazare în mod oficial, fără să reuşească să valorifice potenţialul curativ al apelor.

Capacitatea de cazare este de 118 persoane, în camere de două şi trei locuri sau apartamente cu două sau cinci locuri. Restaurantul are capacitatea de peste 100 de persoane.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite