Peste 12.000 de nemțeni au cerut să fie vaccinați împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 4.096 de persoane au cerut să fie vaccinaţi împotriva gripei
Peste 4.096 de persoane au cerut să fie vaccinaţi împotriva gripei

Nemţenii au dat năvală să se vaccineze împotriva gripei, astfel că, la puţin peste două săptămâni de la demararea campaniei, peste o treime din dozele de vaccin distribuite în judeţ au fost epuizate.

Peste 12.000 de nemţeni s-au prezentat la medic pentru vaccinare. „Din cele 33.600 de doze care au ajuns în Neamţ, au fost utilizate deja peste 12.000. În prima săptămână au fost vaccinaţi 5.460 de nemţeni, iar în cea de-a doua numărul celor care s-au imunizat a fost de 7.197“, a precizat Roxana Pipirigeanu, epidemiolog şef în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.

Preocuparea nemţenilor pentru starea lor de sănătate i-a făcut să treacă pragul cabinetelor medicilor de familie, deşi campania este abia la început. Ea urmează să fie încheiată la sfârşitul acestui an. „Există posibilitatea ca durata campaniei să fie prelungită, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla, din moment ce ritmul vaccinărilor este atât de alert“, a mai spus epidemiologul şef al DSP Neamţ.

Mai mult decât atât, şase medici de familie din judeţ au epuizat deja cele 100 de doze de vaccin antigripal care le fuseseră distribuite. În cazul altor cabinete medicale, vaccinurile sunt pe punctul de a fi epuizate. O asemenea situaţie este întâlnită şi la medicul de familie Iuliana Ţoc, din oraşul Roznov. „Mi-au mai rămas aproape zece doze de vaccin, pe care le termin zilele acestea. Oamenii au dat dovadă de interes şi au venit să se imunizeze. Ca medic, te bucură să vezi că oamenii sunt interesaţi de starea lor de sănătate“, spune medicul.

În cazul în care medicii de familie nemţeni vor cere suplimentarea numărului de doze de vaccin, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ va trebui să găsească o soluţie pentru a veni în sprijinul lor. La nivelul întregii ţări au fost distribuite 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite