Neamţ: Săracii ofiţeri bogaţi din fruntea Poliţiei nemţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii aflaţi în funcţii cheie în structurile de ordine publică ale judeţului abia reuşesc să-şi ducă traiul zilnic, conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul instituţiei. În schimb, soţiile lor deţin proprietăţi impresionante, maşini, firme, pensiuni.

Potenţialul turistic al Tarcăului pare să-i atragă ca un magnet pe poliţiştii cu funcţii grele din judeţul Neamţ. Comisarul-şef  Florin Amihăesei, care a condus Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliţia Neamţ, a cerut să fie pensionat în urmă cu câteva luni după ce s-a descoperit că şi-a făcut pe numele familiei două pensiuni, una la Tarcău şi alta la Vânători-Neamţ, şi că exploata şi nişte săli cu jocuri de noroc.

Şeful SIPI, pensiune din fonduri europene
Un alt angajat de marcă în serviciile Poliţiei Neamţ, Valentin Hăisuc, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), şi-a construit la Tarcău o ditamai pensiunea, clădire trecută pe numele soţiei.
Iniţial, pe terenul cumpărat în apropiere de cabana Ardeluţa a existat o locuinţă, după care, prin intermediul unei finanţări europene, s-a produs transformarea. Pe un panou mic, amplasat discret pe poartă, sunt înscrise următoarele date: „Proiect finanţat din fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: Schimbare destinaţie din locuinţă în pensiune agroturistică. Beneficiar: Întreprinderea individuală Hăisuc Cristina. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 99.806 euro, din care finanţare publică: 69.865 euro, cofinanţare privată: 29.941“. La Registrul Comerţului se precizează că soţia lui, Cristina Hăisuc, mai este administrator şi unic asociat la Alicriss Tour SRL din localitatea Schitu Tarcău, acolo unde este şi pensiunea.

Valentin Hăisuc este şef la SIPI Neamţ din anul 2006. Conform paginii de internet a direcţiei din care face parte, veniturile pentru luna mai 2011 al unui şef de birou au fost de minimum 2.659 lei şi de maximum 7.723 de lei.

Hăisuc, vecin cu Tărâţă
Gard în gard cu şeful SIPI Neamţ, aproape de Schitul Tarcău, şi-a făcut iaz şeful de post din comună, Vasile Tărâţă. Acesta este unul dintre cei mai înstăriţi şefi de post din judeţ, deşi în declaraţia de avere nu apare ca proprietar decât soţia lui. În documentul datat 26 octombrie 2010, şeful de post trece trei terenuri, toate pe numele soţiei, Dana.

Vasile Tărâţă nu trece în declaraţia de avere şi nici în aceea de interese mai multe terenuri, inclusiv clădirea în care locuieşte. Peste drum de Şcoala Tarcău se află o construcţie imensă (foto), asamblată haotic, în care funcţionează magazine, restaurant şi pensiune şi în care locuieşte şi el. Oficial, clădirea este a firmei Casicrin SRL. La Registrul Comerţului, Casicrin SRL are doi asociaţi: Dana Georgeta Tărâţă, soţia şefului de post, şi Elena Cimpoeşu, născută Tărâţă.

Implicat în scandaluri
O anchetă a Serviciului de Investigaţii a Fraudelor a arătat că Vasile Tărâţă a predat mult material lemnos la fabrica de cherestea din localitate şi că a cumpărat pădure, oficial pe numele unor rude, dar cu procură pentru drepturi depline pe numele lui. „Terenurile la care se face referire nu sunt ale mele, sunt ale soţiei. De altfel, unul din numerele de telefon, cel de pe care vorbim acum, este al firmei soţiei mele. Mi-a dat mie telefonul ca să am de pe ce suna, că din salariul meu nu reuşesc să mă descurc să-mi mai cumpăr şi cartele de reîncărcare“, a spus Tărâţă pentru publicaţia Realitatea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite