Neamţ: Primarul de Girov va fi destituit de prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a luat, astăzi, decizia de a-i anula calitatea de primar al comunei Girov lui Vasile Olaru, declarând că ordinul de încetare a mandatului va fi semnat mâine.

Motivul destituirii este domiciliul pe care primarul l-ar avea în altă localitate. „Astăzi am luat decizia de a emite ordin pentru încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului comunei Girov, în baza prevederilor articolului 15, litera c din Legea 393 din 2004. Din verificările noastre, a reieşit că primarul şi-a schimbat domiciliul într-o altă unitate administrativ-teritorială, respectiv la Piatra Neamţ, ceea ce îl încadrează la această literă a legii privind statutul aleşilor locali “, a declarat prefectul Mihai Archip.

Aflat în drum spre Prefectură, primarul Vasile Olaru a declarat, în jurul orei 15.15, că nu i s-a adus la cunoştinţă nimic în acest sens. „Nu am nicio problemă cu domiciliul, vă arăt că îl am în Girov. Nu ştiu ce fel de jocuri politice se fac, dar eu mă voi duce în instanţă, pentru că am muncit în comuna aceea şi nu accept să fiu aruncat astfel“, a declarat primarul Vasile Olaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite