Neamţ: Prima victimă a poleiului din acest sezon este un bulgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impactul dintre tiruri a fost mortal pentru şoferul bulgar
Impactul dintre tiruri a fost mortal pentru şoferul bulgar

În urma impactului frontal dintre două tiruri, şoferul bulgar a murit, iar pasagerul său a fost rănit, pe drumul de la Roman la Vaslui, în apropierea miezului nopţii dintre 27 şi 28 noiembrie. Citeşte recomandările poliţiştilor pentru evitarea accidentelor produse din cauza poleiului.

Un şofer bulgar în vârstă de 53 de ani a murit după ce tirul pe care îl conducea a fost izbit în plin de un altul, condus de un vasluian care a luat curba cu viteză pe o şosea acoperită cu polei. Accidentul s-a produs pe DN 15 D, în afara localităţii Gâdinţi, sâmbătă, 27 noiembrie, în jurul orei 23.40.

Citeşte şi:
Neamţ: Şoferii se plâng deja de primele probleme apărute în trafic din cauza ninsorii

„În timp ce H. Constantin, de 46 de ani, din municipiul Vaslui, conducea un autotractor cu semiremorcă, pe DN 15 D, având direcţia de deplasare Roman – Vaslui, la ieşirea de pe un segment de drum în curbă la stânga, nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra volanului si a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă de un cetăţean bulgar în vârstă de 53 de ani. Din accident a rezultat decesul şoferului bulgar si rănirea uşoară a unui alt cetăţean bulgar în vârstă de 33 de ani, pasager în autoutilitară, precum si rănirea uşoară a şoferului autotractorului, care a suferit un traumatism craniano-cerebral acut deschis“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Recomandări pentru evitarea accidentelor din cauza poleiului

Poliţiştii Serviciului Rutier recomandă conducătorilor auto să ţină cont de condiţiile meteorologice specifice sezonului de iarnă:
- Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!
- Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului! Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare!
- Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.
- Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dvs. Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare să fie mai redusă, atât pentru evita coliziunea cu cel din faţă cât si pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt ce duce la derapare!
- Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului!
- În condiţii de zăpadă şi polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!
- Orice problemă apărută în trafic semnalaţi-o la 112! Poliţia va veni în sprijinul dvs.!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite