Neamţ: Portret/ Aristotel Cernescu promovează atracţiile Moldovei cu panorame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul licenţiat în turism pune în valoare principalele obiective din zonă cu panorame fotografice de 360 de grade.

Un concept străin pentru mulţi, ce pare desprins din filmele SF, este o nimica toată pentru pietreanul Aristotel Cernescu, care s-a specializat în crearea de panorame la 360 de grade.

„Panorama virtuală este o imagine obţinută din mai multe fotografii care dă posibilitatea utilizatorului să vadă spaţiul înconjurător la 360 de grade pe orizontală şi 180 de grade pe verticală. Utilizatorul poate explora acest spaţiu ca şi când ar fi acolo“, explică Aristotel.

Inspirat de Encarta

În 2003 era în vacanţă în Italia şi, fiind un internaut împătimit, căuta tot felul de date despre locurile pe care intenţiona să le viziteze. „Atunci am descoperit pe Encarta 2004, făcută de Microsoft, prima panoramă la 360 de grade reprezentând Colosseum-ul din Roma“, îşi aminteşte Aristotel Cernescu.

Trei ani mai târziu, în 2006, a descoperit un site care prezenta acelaşi tip de panorame. „Atunci am avut o revelaţie. Site-ul era al unui tânăr oarecare şi m-am gândit că, dacă el a putut, pot şi eu fără prea mulţi bani“, povesteşte Aristotel.

El spune că este îndrăgostit de Piatra Neamţ şi de aceea s-a gândit că cel mai bine şi-ar promova oraşul şi chiar întreaga zonă, creând panorame virtuale cu cele mai importante obiective turistice.  „Pe 5 mai 2010 am lansat site-ul neamtvirtual.ro, unde am postat tot felul de panorame din oraş. Am prezentări cu Ştrandul Tineretului, cu Baza Hipică «Virgil Bărbuceanu», Complexul Muzeal Judeţean şi cu telegondola“, explică tânărul.

Acesta îşi doreşte să-i implice pe patronii de cluburi şi restaurante din oraş într-un proiect de anvergură. „Putem crea un adevărat tur virtual al oraşului, util mai ales turiştilor care ajung la noi“, mai adaugă Aristotel Cernescu.

Profil
Născut. 31 august 1985, Piatra Neamţ.
Studii. Absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, filiala Piatra Neamţ.
Familie. Este necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Ce panorame ţi-ai dori să realizezi în viitor?
În primul rând, îmi doresc să termin proiectul cu site-ul pentru că vreau să fac şi eu ceva pentru acest loc, din care eu simt că fac parte. După aceea mi-aş dori să realizez o panoramă cu muntele Ceahlău pentru că majoritatea turiştilor vor să ajungă acolo.
Cum reacţionează oamenii la acest tip de prezentare?
Impactul este puternic mai ales asupra celor din afara zonei noastre. Ei reuşesc să interacţioneze cu locul, să simtă că fac parte din el. Din păcate, puţini dintre potenţialii clienţi înţeleg să-şi promoveze astfel „marfa“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite