Neamţ: Poliţiştii sindicalişti se solidarizează cu o şefă de post lovită de un scandalagiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Postului de Poliţie Trifeşti a fost lovită la genunchi, de un sătean adus în cătuşe la post. Şeful Biroului Teritorial Neamţ al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie este nemulţumit că scandalagiul este cercetat în stare de libertate.

Agentul principal Elena Nanu, şefa Postului de Poliţie Trifeşti, a fost lovită cu piciorul în genunchi în timp ce, ajutată de doi agenţi de pază, aplica legea unui localnic beat, adus în cătuşe la instituţie.

Dorel S. (52 de ani) provocase scandal la un bar din comună, iar patronul a chemat Poliţia. „Pentru că acesta, în continuare, provoca scandal, şeful Postului de Poliţie, cu sprijinul a doi agenţi de pază chemaţi de barman, a procedat la imobilizarea bărbatului, încătuşarea şi conducerea  la sediu, în vederea luării măsurilor legale. Atât în bar, cât şi la sediu, Dorel S. a  adresat injurii, insulte şi ameninţări agentului de poliţie. În  momentul în care poliţistul şi agenţii de pază încercau să-l liniştească pe bărbat şi să-l aşeze pe un scaun în sediul Postului de Poliţie, acesta a lovit, cu piciorul, agentul de poliţie în genunchiul drept“, a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

În urma acestui incident, Dorel s-a ales cu o amendă de 500 de lei pentru scandalul din bar şi cu dosar penal pentru ultraj, în care este cercetat în stare de libertate. 500 de lei.

Şeful Biroului Teritorial Neamţ al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Ioan Cănărău, a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă vehement nemulţumirea că săteanul turbulent nu a fost arestat. „În instrumentarea cazului nu s-a emis nici măcar o ordonanţă de reţinere, că de o propunere de arestare preventivă nici nu putea fi vorba, bănuim. Nu ne erijăm în criminalişti profesionişti şi nici nu ne amestecăm în actul de cercetare, dar ne întrebăm stupefiaţi de ce legea nu este aplicată cu aceeaşi fermitate şi pentru cei care ultragiază poliţiştii la fel ca în cazurile când un poliţist greşeşte?“, se spune în comunicatul semnat de Ioan Cănărău.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite