Neamţ: Ploi torenţiale şi inundaţii în cinci comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost afectate drumurile judeţene DJ 155 G, pe o lungime de şapte kilometri în comuna Ştefan cel Mare, şi DJ 157 H, pe o lungime de 1 km, în comuna Girov. Cele mai afectate au fost comunele Bodeşti şi Negreşti.

image

În satul Oşlobeni din comuna Bodeşti apa a intrat în şapte case, precum şi în curţile şi grădinile a 50 de gospodării. A fost afectată suprafaţa de 20 de hectare de teren agricol, arabil şi păşune. În Comuna Negreşti au fost inundate cinci locuinţe, precum şi 40 de curţi şi grădini. Au fost inundate şi colmatate opt beciuri şi 14 fântâni şi au fost afectate 14 hectare de teren agricol.De asemenea, au fost avariate 20 de podeţe şi circa trei kilometri de drumuri comunale.

image

Comuna Dobreni a scăpat cu doar trei hectare de teren agricol inundat, însă cea mai mare suprafaţă de teren agricol indundată a fost de 25 de hectare, în comuna Ştefan cel Mare. Alte 17 gospodării au fost inundate în comuna Girov. Pentru evacuarea apei, au intervenit pompierii, care au precizat că nu sunt pierderi de vieţi omeneşti, persoane evacuate sau localităţi izolate.

„În cursul zilei de sâmbătă, 29 mai, se va executa decolmatarea tuturor fântânilor, cu forţe din cadrul detaşamentelor de pompieri Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ“, a precizat colonelul Ioan Niţică, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite