Neamţ: Plan de transformare a staţiunii Neguleşti în SPA rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de investitori din Israel vrea să reînvie staţiunea balneoclimaterică Neguleşti sub forma unui centru de interes turistic internaţional.

După primele discuţii purtate în martie cu autorităţile judeţene, pietreanul Moshe Shimon a revenit, ieri, în Neamţ cu un plan de dezvoltare pentru această zonă, fundamentat pe o investiţie preconizată de circa 30 de milioane de euro. „Vrem să construim un nou hotel cu bază de tratament, piscină, terenuri de sport, trasee pentru biciclete, piste de schi şi săniuş pentru agrement şi un sistem de transport pe cablu. Pentru fiecare 100 de camere de cazare vom investi circa 10 milioane de euro“, spune Moshe Simon, fostul primar al oraşului Kyriat Malachi, înfrăţit cu municipiul Piatra Neamţ din anul 1992. Finanţarea va fi asigurată atât din zona privată, cât şi din fonduri guvernamentale şi europene.

Sătenii devin operatori turistici

Investitorii israelieni spun că în afară de construcţiile propriu zise, se va lucra şi la construirea unei mărci care să atragă la Neguleşti turişti atât din ţară, cât şi din străinătate. „Tot satul va deveni un grup turistic. Vom învăţa sătenii cum să discute cu oaspeţii staţiunii şi cum să-şi vândă produsele. Vrem să dezvoltăm un nou concept, acela de SPA rural“, mai spune Moshe Shimon.

Conform planului prezentat autorităţilor judeţene, complexul hotelier şi de tratament va trebui să valorifice apele minerale cu rol terapeutic, folosite înainte de 1989. „Pot fi folosite două din cele trei izvoare care au în compoziţia chimică brom şi iod, utile pentru sănătate“, spune medicul cardiolog Alina Cornea.

Pentru redeschiderea staţiunii,  autorităţile judeţene nu au reuşit până acum decât să renoveze hotelul, însă pentru renovarea bazei de tratament investiţia se ridică la câteva milioane de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite