Neamţ: Locuri de muncă în străinătate prin Eures

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua europeană pentru ocuparea forţei de muncă Eures  oferă 83 de locuri de muncă în străinătate, pentru care pot opta şi nemţenii.

Nemţii caută 10 asistenţi medicali pentru o perioadă nedeterminată. Angajatorul oferă sprijin în obţinerea permisului de muncă sau a unei locuinţe. Candidaţii trebuie să ştie limba engleză, iar valoarea salariului lunar brut ajunge la 2.000 de euro. „Pentru că mulţi aleg să-şi trimită cv-urile direct la Eures, nu avem o evidenţă a nemţenilor care au aplicat deja în acest an sau în anii trecuţi pentru astfel de oferte, însă sunt multe persoane, cu diferite studii, care se arată interesate şi cer detalii suplimentare despre locurile de muncă în străinătate“, a spus Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ.

Citeşte şi:
Neamţ: Istoricul Dinu C. Giurescu: „Tinerii fără sprijin nu au nicio şansă“

Pentru Danemarca se caută 40 de lucrători în ferme, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care să ştie să vorbească bine în limba engleză şi să aibă studii în domeniu. Durata contractului este de la şase la 18 luni, cu 37 de ore de muncă săptămânal, iar valoarea salariului brut ajunge la 1.260 de euro, din care se scad impozitul şi contribuţia pe piaţa muncii. „Am terminat Medicina Veterinară anul trecut şi am încercat să-mi găsesc singur un serviciu în străinătate, însă nu am reuşit, aşa că m-am angajat ca agent comercial. Nu mai vreau să lucrez în ţară. Dacă pleci din start cu un contract serios, printr-o firmă serioasă, cred că ai mult mai multe şanse“, a spus pietreanul Adrian Bordea.

Tot în Danemarca sunt aşteptaţi şi doi medici oftalmologi, foarte buni vorbitori de limba engleză şi cu o experienţă bogată în domeniu. O şansă pot avea şi nemţenii care ştiu limba germană şi care pot opta pentru unul din cele 30 de locuri de muncitori forestieri în Austria. „Candidaţii trebuie să aibă experienţă în domeniu şi să ştie limba germană, nivel mediu. Durata contractului este de şase luni, însă poate fi prelungit“, a adăugat Elena Chirilă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite