Neamţ: Injecţii gratuite pe timp de noapte, la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean Neamţ va asigura tratamente injectabile gratuite, începând de luni, 2 august, pe timpul nopţii, pentru locuitorii oraşului Piatra Neamţ şi din împrejurimi.

Cabinetul va fi înfiinţat în una dintre camerele de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU). Decizia a fost luată în urma implicării Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ în administrarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. „Nu este normal ca pacientul din Piatra Neamţ sau din localităţile apropiate să nu aibă unde face noaptea o injecţie. De acum, noapte şi zi, oamenii vor avea unde efectua aceste tratamente“, a precizat preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Camere video în lifturile Spitalului Judeţean

În cadrul acestui cabinet vor fi efectuate doar tratamentele injectabile pe care le au de urmat pacienţii, cu medicamentele aduse de acasă. „Serviciile medicale vor fi asigurate gratuit, pacienţii urmând a se prezenta cu materialele sanitare luate pe reţetele gratuite, compensate sau cu plata integrală“, a mai precizat Vasile Pruteanu.

Conform directorului medical al spitalului, dr. Sorin Ciobanu, la acest cabinet vor lucra asistente medicale. „Linia de gardă va fi asigurată de asistentele din spital, probabil numai noaptea, pentru că în timpul zilei există alte numeroase locuri în care pot fi efectuate tratamentele injectabile“, a precizat doctorul Sorin Ciobanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite