Neamţ: Două cabane distruse de flăcări, la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cabane din lemn au căzut pradă incendiului aproape simultan, una la Tazlău şi alta la Buhalniţa, comuna Hangu, după miezul nopţii de 23 spre 24 aprilie.

Din cauză că pompierii din Piatra Neamţ se aflau la Tazlău, la incendiul de la Buhalniţa au fost trimişi cei de la Târgu Neamţ şi Piana Teiului. Pagubele totale provocate de foc însumează circa 370.000 de lei, iar ceea ce a rămas din ambele construcţii nu mai reprezintă mare lucru.

Alarma a fost dată la ora 00.18, când două autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ au plecat la Tazlău, pentru a se alătura maşinii din localitate. Din cabana Anei Paşca nu a mai rămas nimic, la ora 04.15 când a fost lichidat incendiul. Au ars 200 metri pătraţi de acoperiş din draniţă, 120 metri pătraţi de planşeu din grinzi şi şipcă de lemn, pereţii din bârne, precum şi mobilierul din sufragerie, cele trei dormitoare şi bucătărie şi tâmplăria. Paguba a fost estimată la 75.000 de lei, iar cauza incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile ieşite pe coşul de fum deteriorat.

La ora 01.33, o altă alarmă anunţa incendiu la cabana din Buhalniţa a societăţii Ermini SRL. Aici au ars două clădiri, pensiunea, de la care a izbucnit incendiul, cauzat de un scurtcircuit, şi discoteca, aflată în apropiere. Din pensiune, care avea etaj şi mansardă, nu au mai rămas decât nişte resturi de pereţi din bârne. Pagubele au fost evaluate la 300.000 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite