Neamţ: Copil ucis după ce i-a cazut un copac în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent în vârstă de 14 ani din localitatea Poiana Teiului a murit strivit de arborele pe care îl tăiau mai mulţi tineri, printre care şi un frate de-al său.

Cosmin Dumitran, în vârstă de 14 ani, din Poiana Teiului, a murit, sâmbătă, 4 septembrie, sub ochii unui frate, într-o pădure de pe raza localităţii Petru Vodă, strivit de un arbore care a căzut peste el. Cu toate acestea, poliţiştii susţin că, de fapt, adolescentul a fost lovit mortal de un simplu vârf de brad, în timp ce se afla la adunat de crengi. „Un minor, de 14 ani, din comuna Poiana Teiului, s-a deplasat împreună cu fraţii săi şi cu alţi tineri în pădurea proprietate privată de pe raza comunei, cu intenţia de a strânge crengi de brad. La un moment dat, un vârf de brad s-a desprins accidental şi a căzut, lovindu-l mortal pe minor“, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Localnicii îi contrazic însă pe poliţişti şi spun că, de fapt, adolescenţii tăiau arbori în toată regula, cu motoferăstrăul. „Mai mulţi tineri din Topoliceni şi Poiana Teiului au plecat în pădure, pe Pârâul Paltinului din satul Petru Vodă, să aducă lemn pentru un gater. Toţi erau tineri sub 18 ani şi nepricepuţi la lucru în pădure şi la doborât arborii. În astfel de condiţii, nu a fost greu ca un brad tăiat să cadă peste adolescentul de 14 ani şi să îl zdrobească“, a declarat, sub protecţia anonimatului, un localnic.

Dosarul de moarte suspectă întocmit se află în lucru la Poliţia Bicaz. Comisarul şef Petru Tomică Pintilie, şeful Poliţiei Bicaz, admite că s-ar putea ca adolescentul să fi murit strivit de un arbore în cădere. „Primul raport a fost întocmit pe baza sesizării telefonice la numărul de urgenţă 112. Poliţistul care a făcut cercetarea la faţa locului s-a întors aseară târziu din pădure şi nu ştim încă detalii. Cu siguranţă, ancheta va stabili toate împrejurările în care s-a petrecut nefericitul accident în care şi-a pierdut viaţa un om“, a declarat comisarul şef Petru Tomică Pintilie.

În locul în care şi-a pierdut viaţa Cosmin s-a deplasat şi un medic de la Servicul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, pentru a putea fi constatat decesul. Trupul neînsufleţit a fost preluat, apoi, de autoutilitara Serviciului de Medicină Legală, care l-a transportat la Morga Piatra Neamţ.
În biserica satului Poiana Teiului, la slujba de duminică, preotul a anunţat moartea adolescentului şi a făcut apel la enoriaşi să sprijine familia îndoliată, care este nevoiaşă, pentru a putea să îi facă o înmormântare creştinească.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite