Neamţ: Consilierii judeţeni au respins referendumul pentru reorganizarea administrativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind organizarea unui referendum pentru consultarea populaţiei în legătură cu modificarea structurii administrativ-teritoriale a ţării şi înglobarea judeţului într-o regiune a fost respins cu 18 contra 16 voturi.

Majoritatea formată de consilierii judeţeni prezenţi, ieri, la şedinţa lunară i-a învins pe cei care doreau organizarea unui referendum pentru ca populaţia să îşi exprime poziţia faţă de modificarea structurii administrativ-teritoriale.

Opozanţii proiectului au dat vina pe lipsa banilor. „În acest moment nu avem bani în bugetul judeţului pentru a organiza un referendum“, a spus Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Totuşi, pentru asocierea cu mai multe asociaţii sportive au fost găsiţi bani chiar în şedinţa de ieri.

Susţinătorii referendumului au invocat pierderea unui număr mare de locuri de muncă şi a puterii de decizie. „Vom pierde vreo 4.000 de locuri de muncă prin desfiinţarea unor instituţii, va fi o cădere extraordinară şi în câţiva ani ajungem vai de noi. Totul depinde de bani, iar când nu ai administraţie, nu mai ai banul! Dincolo de interesul celor de sus, noi trăim aici! Vom fi un mic orăşel de provincie!“, şi-a susţinut opţiunea consilierul Constantin Iacoban.

Votul a fost destul de strâns, cei 16 consilieri care doreau referendumul fiind reduşi la tăcere de cei 18 care au votat împotrivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite