Neamţ: Cerşetorie în numele unor persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băcăuancă susţine că este delegata Asociaţiei „Căsuţa cu pitici“ din Piteşti şi cerea bani de la oameni în parcarea unui supermarket din Piatra Neamţ.

Măriuţa Mariana, din Bacău, a fost amendată cu 500 de lei, pentru cerşetorie, de poliţiştii locali din Piatra Neamţ, care au găsit-o adunând bani de la oameni în parcarea unui supermarket, dimineaţă în jurul orei 11.00. Pentru a impresiona oamenii, băcăuanca expunea un dosar din care rezulta că ar fi delegată de Asociaţia „Căsuţa cu Pitici“ din Piteşti să colecteze fonduri pentru trei copii cu diferite boli incurabile. De asemenea, femeia avea chitanţier, în care înregistrase o donaţie de doi lei pentru această zi.

„Actele prezentate nu au fost concludente. Pentru a putea desfăşura o astfel de acţiune pe teritoriul oraşului, dumneaei avea nevoie de o autorizaţie din partea Primăriei Piatra Neamţ. Or, nu are niciun fel de astfel de autorizaţie de la niciuna dintre autorităţile statului“, a precizat Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare.

Conform acestuia, cazurile de cerşetorie cu chitanţă s-au înmulţit în ultima vreme, majoritatea celor care profită de mila oamenilor venind la noi din Bacău. „În urmă cu două săptămâni, în aceeaşi parcare, au fost amendate trei persoane venite din Bacău cu o maşină, care se dădeau reprezentanţi ai unei fundaţii umanitare, fără a avea însă autorizaţie de colectare de fonduri“, a mai spus Dumitru Crăescu.

O altă amendă de acest fel a fost dată unui romaşcan, care bătea la uşile apartamentelor cerând bani în numele nevăzătorilor din Roman.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite