Neamţ: Cărţi tridimensionale, la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de carte al Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu“ a fost suplimentat cu 250 de exemplare destinate celor mai mici cititori, achiziţionate recent.

Printre acestea se află cărţi în format tridimensional, care vor oferi celor mici surprize la fiecare pagină, deschizându-le porţi către lumea poveştilor. Printre acestea sunt „Balul din Căsuţa Păpuşilor“ şi „Cufărul cu poveşti“, după cum precizează directorul bibliotecii, Constantin Bostan.

Alte cărţi au jocuri incluse, îmbinând bucuria jocului cu cea a călătoriei pe tărâmul basmului ori a legendei, aşa cum sunt „Aladin“, „Alice în Ţara Minunilor“, „Regele Midas“ sau „Răţuşca cea urâtă“.

Cărţile recent achiziţionate sunt grupate pe mai multe colecţii, precum „Citesc şi privesc“, „Caută“, „Poveşti  rapide“, „Priveşte pe fereastră“ şi se adresează copiilor de toate vârstele, de la cei foarte mici - „Primele mele cuvinte“, „Cărţi cu pictograme“ -, până la cei mai mari -„Legende din pădure“, „Poveşti cu prinţese“. „Această nouă achiziţie a Bibliotecii Judeţene va face din întâlnirea copiilor cu cărţile un prilej sporit de bucurie“, a declarat Constantin Bostan.

Pe durata vacanţei mari, Biblioteca Judeţeană organizează o nouă ediţie Clubului pentru cei mici. Pentru petrecerea activă a timpului liber, copiilor li se oferă diferite forme de iniţiere artistică, incursiuni amuzante în istorie, desene animate, informare turistică, cursuri de limba engleză şi de calculator.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite