Neam: Zebre invizibile în cartierul Dărmăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările demarate pe străzile 1 Decembrie şi Cetatea Neamţului au transformat trecerile de pietoni într-o amintire. Primii care au şi „uitat“ unde sunt locurile de traversat sunt şoferii, care nu mai acordă prioritate nimănui.

Orice deplasare în zona complexului comercial Orion este pentru cumpărătorii fără maşină o călătorie cu peripeţii. Lucrările stradale au gâtuit un sens de circulaţie pe 1 Decembrie şi pe Cetatea Neamţului şi au şters cu desăvârşire zebrele. Doar pietonii îşi mai amintesc unde erau acestea, dar trebuie să fie foarte atenţi la şoferii grăbiţi, care fac slalom printre gropile nesemnalizate.

„Toţi şoferii ne claxonează atunci când traversăm. Puţini îşi mai amintesc că înainte era o trecere de pietoni aici, ori poate cred că dacă sunt lucrări în zonă, semnele de circulaţie nu mai sunt valabile. Cei mai afectaţi sunt bătrânii şi copiii care traversează cu frica-n sân“, a spus pietreanca Bianca Luca.

Noaptea le rezervă localnicilor şi alte „senzaţii tari“, pentru că din cauza lucrărilor şi iluminatul public este întrerupt. Şi taximetriştii spun că-şi ridică clienţii în cap din cauza proastei organizări a lucrărilor. „Dacă încerc să evit gropile din zonă ducând clientul pe strada Dărmăneşti, se plânge că fac ocol pentru a-i lua mai mulţi bani. Dacă mergem pe 1 Decembrie, sunt deranjaţi de gropi“, spune Petru Popa, un taximetrist.

Edilii cer răbdare 

Municipalitatea nu întrevede deocamdată vreo soluţie. „În acea zonă deşi nu se mai văd marcajele stradale, există semnele de circulaţie care au rămas valabile. Acestea trebuie respectate atât de şoferi, cât şi de pietoni“, a declarat Radu Tudor, purtător de cuvânt al Primăriei Piatra Neamţ.
Aşadar, cei care sperau ca traficul din acea zonă să revină la normal, mai au de aşteptat până la finalizarea lucrărilor de canalizare. „Sperăm să putem termina proiectul până la finalul acestei toamne, dar din păcate, la această oră nu avem o dată exactă“, a adăugat Radu Tudor.

Coşmarul de pe strada 9 Mai
O altă zonă care a pus în dificultate pietonii a fost bulevardul 9 Mai. Lucrările societăţii Apa Serv au lăsat mai bine de trei luni întreaga variantă ocolitoare a oraşului fără treceri de pietoni. „Abia ieri am văzut că au marcat zebrele. Aici chiar era o problemă pentru că trec foarte multe maşini de mare tonaj din afara oraşului“, a explicat Jean Gheorghiu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite