NEAMŢ A ratat avocatura şi a călcat acceleraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Vasea Șoric, în vremurile când era șef al Poliției Neamț
Aurelian Vasea Șoric, în vremurile când era șef al Poliției Neamț

La o zi după ce a aflat că a picat examenul la Barou, Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, a fost prins de radar

Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, a ajuns din nou în prim-planul mass-media în ultimele zile. La scurt timp după ce a ratat examenul de intrarea în avocatură, Şoric a fost prins circulând cu viteză, la volanul maşinii personale, pe raza unei localităţi din judeţul Brăila.


„A fost oprit în trafic  în Valea Cânepii, comuna Unirea. Aparatul radar a înregistrat o viteză de 99 km/oră, drept pentru care a fost sancţionat cu opt puncte de penalizare şi 640 de lei amendă“, a spus subinspectorul Jenel Sogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. Reprezentantul Poliţiei Brăila a precizat că maşina condusă de Aurelian Şoric se deplasa spre municipiul reşedinţă de judeţ. Viteza cu care a fost înregistrat fostul şef al IPJ Neamţ de aparatul radar a fost cu doi kilometri sub limita legală pentru care acesta putea rămâne pieton.


A ratat roba de avocat


Cu câteva ore înainte de a fi oprit în trafic, fostul poliţist a aflat că nu va purta roba de avocat, după ce a picat examenul de admitere pentru primirea în profesie. La Drept Civil fostul şef al Poliţiei Neamţ a obţinut nota 4,13, la Drept Procesul Civil a luat 2,33, la Drept Penal 6,00, iar la Drept Procesul Penal a fost punctat cu 5,25. Pentru subiectele de la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat“, Aurelian Şoric a obţinut nota 4,00, iar media generală a fost 4,34.După ce a ieşit din Poliţie pe uşa din dos, Aurelian Vasea Şoric s-a reorientat profesional, obţinând autorizaţia de mediator în urma absolvirii cursurilor organizate de Asociaţia „Centrul de Mediere“ din Craiova.


În paralel, fostul şef al IPJ Neamţ continuă în instanţă lupta pentru a rămâne cu averea intactă. Luna trecută, Curtea de Apel Bacău a respins acţiunea prin care Şoric cerea anularea actului administrativ al inspectorilor de integritate, care-l acuză că nu poate justifica peste 350.000 de lei. „Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în cazul domnului comisar şef de poliţie Aurelian Vasea Şoric, în urma procedurilor de evaluare a averii dobândite în perioada exercitării funcţiei publice de ofiţer de poliţie (1996-2010), existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 365.865 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate“, se arăta în comunicatul ANI.


Litigii cu şefii Poliţiei


După publicarea raportului ANI, Şoric a trimis presei un drept la replică prin care respingea acuzaţiile. „Raportul de evaluare pe care urmează să-l primesc este un act administrativ emis de o autoritate publică şi se supune Legii 554/2004 privind contenciosul administrativ“, se arăta în comunicat. Şoric mai are la instanţă alte litigii în care se judecă cu şefii ierarhici din minister şi din IGPR, după ce a fost dat afară din Poliţie. Unul singur s-a încheiat în primă instanţă, dar a fost atacat de Şoric.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite