NEAMŢ: Se scumpeşte gigacaloria din sistemul public. Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante subiecte din ziarele locale de astăzi, 29 ianuarie.

Preţul gigacaloriei pentru locuinţele de la sistemul centralizat de încălzire al oraşului va fi majorat de la 148 de lei la 165 de lei, începând cu luna ianuarie, conform deciziei aprobate de Consiliul Local, ieri, 28 ianuarie. Consilierii locali au aprobat şi propunerea municipalităţii de a majora preţul de producţie al gigacaloriei de la 279,79 la 299,09 lei. De asemenea, au fost de acord cu aprobarea unei subvenţii unitare în cuantum de 10% din preţul local aprobat, asigurată din bugetul local.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Se scumpesc şi parcările de reşedinţă
 
Firma Parking, ce administrează parcările de reşedinţă din municipiu, este următoarea, după societatea Xdatasoft, care îşi majorează propriile tarife. Cererea acesteia, aprobată ieri în Consiliul Local, prevede majorarea tarifului existent cu rata inflaţiei la data de 31.12.2009, urmând ca noile tarife pentru închiriere parcărilor de reşedinţă să fie, din luna martie, de 127 lei/ parcare/an pentru persoane fizice şi 300 lei de parcare pe an pentru persoanele juridice.
Sursa: Realitatea media

Prostie crasă, explozie în casă

Un pietrean a avut proasta inspiraţie să taie cu flexul o ţeavă de gaz metan din bucătăria apartamentului. Motivul a fost acela că ţeava i se părea inestetică. În urma acumulării de gaze, s-a produs o explozie, care s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi cu pagube. Structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Apartament devastat de explozie
 
O explozie puternică urmată de un incendiu a avut loc, ieri la prânz, într-un apartament situat la etajul III al blocului C4 de pe strada 9 Mai. Tânărul Dimişcă I., cel care-l ajuta pe proprietar la renovat, s-a intoxicat uşor cu monoxid de carbon şi pe deasupra a suferit şi un şoc puternic în urma exploziei, fiind transportat cu ambulanţa la spital.
Sursa: Realitatea media

Expertiză balistică în cazul omorului de la Stăniţa

Anchetatorii nu exclud varianta unui omor cu intenţie în cazul bărbatului împuşcat în cap de pădurarul Mălău. Ei au dispus efectuarea unei expertize traseologice ce va stabili exact traiectoria cartuşului.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite