NEAMŢ: Explozia din apartament a fost cauzată de tăierea coloanei de gaz metan. UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suflul exploziei a distrus peretele dintre bucătărie şi sufragerie, precum şi mai multe obiecte de mobilier
Suflul exploziei a distrus peretele dintre bucătărie şi sufragerie, precum şi mai multe obiecte de mobilier

Cauza exploziei din apartamentul nr. 33 de pe Bulevardul 9 Mai, bloc C4, scara B a fost acumularea de gaz metan produsă după tăierea coloanei de gaze naturale de pe scara respectivă.

„Proprietarul apartamentului, Ştefan Abiţei, a tăiat vechea conductă de gaz, care era coloana scării de bloc, la care fiecare apartament era racordat cu aragazul, înainte de apariţia centralelor termice individuale“, a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pntru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

O persoană, care muncea împreună cu proprietarul la zugrăvit apartamentul,  a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Pagubele, produse doar apartamentului respectiv, au fost evaluate la 2.500 de lei.

Reprezentanţii furnizorului de gaze atrag atenţia asupra pericolelor unor astfel de intervenţii neautorizate la reţeaua de gaze. „Explozia s-a produs din cauza unei intervenţii neautorizate în instalaţia de utilizare a gazelor naturale, în timpul lucrărilor de renovare la apartamentul respectiv. E.ON Gaz Distribuţie atrage atenţia cu privire la pericolele pe care le reprezintă intervenţiile în instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale“, a declarat Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al E.ON Gaz Distribuţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite