Neamţ: Portret/Sorin Pavlidis: „Muzica face parte din viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Portret/Sorin Pavlidis: „Muzica face parte din viaţa mea“
Neamţ: Portret/Sorin Pavlidis: „Muzica face parte din viaţa mea“

Sorin Pavlidis a pus bazele mai multor formaţii de pop-rock şi a înfiinţat prima trupă formată în exclusivitate din agenţi de poliţie.

Sorin Pavlidis lucrează de 12 ani în cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ la Departamentul Ordine Publică. De-a lungul timpului a fost implicat în cadrul mai multor misiuni, recunosând faptul că munca în stradă nu este foarte uşoară.

Munca de poliţist nu este simplă, apar de multe ori situaţii neprăvăzute în care trebuie să acţionezi într-un singur fel: corect", declară Sorin.

Poliţistul de astăzi s-a hotărât să cânte în urmă cu 20 de ani. A luat această decizie după ce a văzut un concert live susţinut de trupa Iris. „Am ales toba pentru că mi s-a părut un instrument complex şi cred că reprezintă inima formaţiei", explică poliţistul.

Autodidact în muzică

Sorin a primit în dar din partea părinţilor primul set de tobe la 18 ani. Până atunci însă învăţase percuţia de unul singur în sala de instrumente a liceului. „Am învăţat singur, am început să studiez şi cu timpul am început să cânt şi la chitară, pian şi să compun muzică", povesteşte mândru poliţistul.

Până în prezent a compus peste 30 de piese pop, rock, R&B, dance, ba chiar şi muzică pentru copii. Mai mult decât atât a scris şi textul acestora, inspirându-se din viaţă. Poliţistul a reuşit să înfiinţeze de-a lungul timpului mai multe formaţii pop-rock din care a făcut şi el parte.

Despărţiţi de profesie

Prima dintre ele, numită „Pur şi simplu" s-a născut în 1999 şi a fost prima trupă de poliţişti din ţară. „În această formulă am fost invitaţi la emisiunea «Duminica în familie», ceea ce consider a fi o performanţă până la acel moment", şi-a amintit Sorin Pavlidis. În 2001 a pus bazele unei noi trupe „Gheaţă la mal", iar cinci ani mai târziu a înfiinţat formaţia „112".

În toate aceste proiecte problemele au fost legate de membrii care fie plecau în alt oraş, fie renunţau pentru alte profesii", explică agentul din Piatra Neamţ.

Cântă într-o trupă rock

În prezent face parte din trupa „Ride", la închegarea căreia a pus umărul. „Am bucuria să cânt alături de tineri foarte talentaţi. Pot să spun că în câteva luni am reuşit deja să concertăm în mai multe oraşe din ţară", adaugă poliţistul.

Proiectul este unul ambiţios, care-şi propune lansarea pe plan naţional a formaţiei. De curând, a fost filmat videoclipul piesei „O mie...", melodie compusă chiar de Sorin Pavlidis.

Întrebări şi răspunsuri

Ce spun colegii de serviciu despre pasiunea şi meseria ta?

Colegii poliţişti s-au obişnuit cu ideea că muzica face parte din viaţa mea, chiar dacă la început erau puţin ironici. Cei din trupa «Ride» simt în timpul orelor de repetiţii un soi de disciplină. Aceasta nu este impusă de mine, trebuie doar să conştientizăm că trebuie să muncim cu seriozitate.

Dacă vei avea succes în muzică, vei renunţa să mai fii poliţist?

Indiferent ce se întâmplă în muzică nu mă gândesc să renunţ la munca de poliţist pe care am ales-o cu aceeaşi pasiune. Vreau să-mi desfăşor ambele activităţi.Ce-i placeSorin se declară încântat de lucrurile bine făcute. Apreciază consecvenţa şi oamenii veseli. „Timpul meu liber se leagă de muzică, de cele mai multe ori, pentru că a devenit un stil de viaţă. Îmi place să ascult muzică rock din perioada anilor ’80". Ce nu-i place

Detestă nonvaloarea, oamenii prefăcuţi şi nu reuşeşte să-i înţeleagă pe cei care nu au un ţel în viaţă. „Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se priceapă la ceva. Trebuie să ştim să ne facem treaba, fiecare în domeniul în care activăm", mărturiseşte Sorin Pavlidis.

Profil

Studii. Facultatea de Drept „Petre Andrei" Iasi, student în anul III la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj Napoca.

Familie. Căsătorit, are un copil.

Născut. 01.05.1974, Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite