Neamţ: Motocicliştii şi-au făcut tabără la Baicu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Motocicliştii şi-au făcut tabără la Baicu (GALERIE FOTO)
Neamţ: Motocicliştii şi-au făcut tabără la Baicu (GALERIE FOTO)

Festivalul „Motor Cycles” a adunat sute de pasionaţi de motoare

Vremea închisă şi drumul anevoios au dat de furcă participanţilor, dar cei prezenţi n-au regretat zilele petrecute la Izvorul Alb. 

Membrii clubului de motociclism „Zimbrii” din Piatra Neamţ au organizat, între 31 iulie şi 2 august, în zona cabanei Baicu de la Izvorul Alb, a doua ediţie a festivalului naţional „Motor Cycles”. Unul dintre scopurile întâlnirii a constat în promovarea nonconformistă a ţinutului Neamţului. „Dorim ca prin acest festival să promovăm imaginea judeţului nostru şi să le arătăm tuturor frumuseţile şi obiectivele turistice din zonă. Avem un potenţial care trebuie exploatat”, a declarat Cătălina Albu, membră a clubului „Zimbrii”.

100 de bikeri s-au „retras“ în munţi

Dacă iniţial îşi anunţaseră participarea aproape 200 de membri ai cluburilor de motociclism din ţară, traseul până la Baicu le-a dat bătăi de cap concurenţilor, astfel încât numărul participanţilor a fost de circa 100 de persoane. Au fost care s-au întors din drum, iar alţii au avut parte de incidente neplăcute. „Când veneam încoace, prietenul meu s-a răsturnat, iar soţia lui, care stătea în spate, a căzut destul de rău. N-am renunţat.

Este al 15-lea festival de motociclism la care particip. Zona de aici e frumoasă, însă drumul e destul de greu şi ne-a mai prins şi ploaia. Măcar profităm de ocazie şi ne distrăm alături de pasionaţii de motoare din ţară”, a declarat Răzvan Onu, absolvent de Informatică şi pasionat de motoare.

Spectatorii celor trei zile de festival au avut parte de demonstraţii, concursuri de skanderberg, de mers încet cu motocicleta, concurs de băut bere şi concursul de împins butoaie cu motocicleta.

Turaţiile motoarelor au fost asigurate de membrii cluburilor de motociclişti din întreaga ţară: „Blues Riders” (Gheorghieni), „Rebel Wolfs” (Miercurea Ciuc), „Angels of 66” (Topliţa), „Free from riders” (Târgu Secuiesc), „Silver pistons” (Ploieşti), „Seth motors” din Cluj şi „Şoimii” (Târgu Neamţ), câştigătorii majoritari ai probelor. „Am această pasiune de o viaţă. Acum, când toate cele trei fete ale mele au terminat deja facultatea, mi-am luat soţia şi profităm de fiecare ocazie pentru a participa la astfel de evenimente”, a declarat Mihai Săsăran, membru al clubului „Zimbrii” din Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite