Moş Nicolae aşteptat la un târg cu obiecte populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costumele popularte sunt „vedete“ la târg
Costumele popularte sunt „vedete“ la târg

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ din Piatra Neamţ face un cadou inedit pietrenilor care îl aşteaptă pe Moş Nicolae. Pentru două zile, galeria de artă din piaţa Mihail Kogălniceanu va fi gazda unui târg special, dedicat sărbătorilor de iarnă.

Organizatorii îşi doresc să întâmpine prima zi a cadourilor din luna decembrie cu o expoziţie a obiectelor de artă tradiţională, confecţionate chiar de elevii şi cursanţii Şcolii Populare de Artă, care şi-a început activitatea încă din luna septembrie.


Evenimentul, la prima ediţie


Astfel, pietrenii iubitori ai tradiţiei româneşti, în special a celei din zona Moldovei, sunt invitaţi să participe mâine, 4 decembrie, începând cu ora 14.00 la deschiderea oficială a Târgului de Moş Nicolae. Adulţii vor putea pleca acasă cu podoabe, costume şi măşti populare, icoane pe sticlă, ţesături, produse apicole, dar şi cu dulciuri preparate natural pentru copii.


La târgul care va avea porţile deschise pentru următoarele două zile vor veni să expună iubitori ai artei decorative precum Cecilia Hăisan, Adrian Iftimie, Amalia Vlad, Gabriel Corbea, Zenaida Rotaru, Neculai Popa, Varvara Todici, Rodica Ciocîrtău şi elevi ai Şcolii Populare de Artă. Evenimentul este o premieră pentru Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare“, iar organizatorii se aşteaptă la un succes pe plan local. „Este primul târg de acest gen pe care-l organizăm. Ideea a pornit de la bucuria celor mici, atunci când vine vremea sărbătorilor. Ne gândim şi la adulţii care păstrează câte ceva din lumea copilăriei“, a spus Mădălina Mariuţac, coordonatorul proiectului. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite