Mioara Bostan îi învaţă pe copii să devină învingători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioara Bostan
Mioara Bostan

Mioara Bostan a deschis la Piatra Neamţ un club special pentru cei mici, unde prichindeii pot merge la cursuri de teatru, muzică, modelling şi dans. 

Din dragoste pentru copii, Mioara Bostan a deschis în 2004 un club destinat exclusiv prichindeilor. Aici, pietreanca pregăteşte mereu lucruri noi pentru elevii de-o şchioapă pe care încearcă să-i formeze, dar şi să-i amuze în acelaşi timp. Ideea clubului i-a venit în timp ce căuta un loc unde să-şi ducă fetiţa în timpul liber. „Am deschis primul centru pentru copii pentru că sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă artă şi artişti“,  afirmă Mioara Bostan.


Lucrează cu sute de copii


Mioara Bostan se implică în toate activităţile artistice destinate celor mici: participă la lecţiile de actorie, pictură, canto, muzică uşoară, balet, dans modern, modelling şi limbi străine. Pasionată de dans încă din copilărie, Mioara şi-a dorit ca prichindeii să poată învăţa la club şi street-dance, dans irlandez, spaniol, grecesc şi de societate. În ciuda programului încărcat, pietreanca îşi face timp pentru a lucra cu preşcolarii din opt grădiniţe mari din oraş. „De trei ani muncesc direct cu preşcolarii din grădiniţe la cursurile opţionale. Practic, pregătesc tot ce înseamnă serbări şi spectacole cu cei mici“, adaugă Mioara Bostan.


Femeia îi încurajează pe cei mici să fie creativi atunci când realizează costumele necesare pentru spectacole, muzica şi scenografia serbărilor de Sărbători. Mioara Bostan ţine foarte mult ca elevii pe care-i pregăteşte să fie prezenţi periodic în emisiuni televizate, la competiţii sportive, precum şi la Zilele Oraşului. „Cred că alături de cei mici am adunat peste 50 de premii, diplome şi distincţii la teatru, muzică şi dans“, îşi aminteşte pietreanca.


Îşi trăieşte viaţa printre prichindei


Pentru managerul clubului, cei mici reprezintă viitorul şi bucuria. Consideră că în preajma copiilor, adulţii îşi amintesc să fie mai buni şi mai sinceri. Acesta este unul dintre motivele pentru care Mioara Bostan nu ar renunţa la muncă, la centrul artistic şi la cei mici. „Când copiii sunt premiaţi văd că sunt motivaţi să meargă mai departe. Iar pentru noi, cei mari, distincţiile demostrează nivelul şi valoarea muncii noastre“,  mai spune Mioara Bostan.

întrebări şi răspunsuri


Ce planuri aveţi pentru club?


Am purtat discuţii să organizăm şi alte cursuri. Am vrea să avem lecţii de gimnastică ritmică pentru spectacol, iconografie, olărit şi modelaj. De asemenea, eu mi-aş dori şi un curs de ecologie pentru că în străinătate se pune foarte mare accent pe acest domeniu şi păstrarea mediului înconjurător.  


Care este rolul acestor cursuri?
Cred că prin intermediul lor copiii devin mai spontani, se exprimă mai uşor şi au posibilitatea să-şi controleze emoţiile. Elevii de la clubul nostru au posibilitatea să urce pe o scenă şi să devină mici vedete. În plus, copiii sunt trataţi ca egali. Suntem cu toţii o familie mare.

ce-i place
Mioara este pasionată de plimbările în natură. „Îmi place să ies cu prietenii. De asemenea, apreciez mult oamenii interesanţi şi iubesc să am în jurul meu mulţi copii“, spune pietreanca.

ce nu-i place
„Detest când oamenii nu-şi ţin promisiunile şi n-au cuvânt. Nu-mi place când nu avem grijă de mediul înconjurător“, mai spune Mioara Bostan. De asemenea, îi displace să vadă copii supăraţi în jurul ei.

profil
născută. 20 noiembrie 1968, judeţul Neamţ.
studii. Facultatea de Psihologie.
familie. Este căsătorită, are o fată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite