Neamt: Mii de elevi, în pericol la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamt: Mii de elevi, în pericol la şcoală
Neamt: Mii de elevi, în pericol la şcoală

Cele 152 de şcoli din judeţ care nu au încă autorizaţie sanitară de funcţionare riscă să fie închise, conform noilor condiţii impuse de minister, dacă nu prezintă planuri de conformare

Cele 152 de şcoli din judeţ care nu au încă autorizaţie sanitară de funcţionare riscă să fie închise, conform noilor condiţii impuse de minister, dacă nu prezintă planuri de conformare în care să fie cuprinse şi sursele de finanţare pentru remedierea deficienţelor.

„Nu vor fi autorizate şcolile care prezintă neconformităţi majore şi care nu pot fi remediate şi prezintă un risc mare pentru sănătatea colectivităţii. Aceste şcoli vor primi un termen de remediere, iar Direcţia de Control Sănătate Publică va verifica şi va emite ordin de suspendare a activităţii, dacă nu pot fi îndeplinite condiţiile", a declarat Mirela Grădinaru, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.

„În această situaţie, va trebui ca orele să se desfăşoare în alte clădiri, în funcţie de condiţiile din fiecare caz în parte", a precizat Grădinaru. În Piatra Neamţ nu sunt autorizate, în acest moment, corpul B al Liceului de Artă şi Grădiniţa nr. 1 de la Şcola nr.2. Corpul B al Liceul de Artă, în care se ţin cursurile de cultură generală şi învaţă toţi cei 415 elevi din clasele I-XII, are un cabinet medical impropriu.

„Am făcut o cerere de finanţare la Primărie şi aşteptăm banii să putem reamenaja acest cabinet medical", a spus Mihăiţă Albu, directorul Liceului de Artă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite